Στο Υπουργικό Συμβούλιο οι νέες αλλαγές στον Αθλητικό Νόμο

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε το σχέδιο νόμου «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός Αθλητισμός, Ηλεκτρονικός Αθλητισμός (e-sports), Εργασιακός Αθλητισμός και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας».

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, το 5ο κατά σειρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αποτελεί τη συνέχεια της μεταρρύθμισης στον τομέα του Αθλητισμού.

Στο σχέδιο νόμου εισάγεται ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των αθλητικού εθελοντισμού, Αθλητισμού αναψυχής και άθλησης για όλους, πνευματικού Αθλητισμού, ηλεκτρονικού Αθλητισμού (e-sports), και του εργασιακού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις λοιπές διατάξεις από εκεί και πέρα:

-Ευνοείται η ανάπτυξη του αθλητισμού ατόμων με νοητική αναπηρία (Special Olympics) μέσα από την πρόβλεψη  ίδρυσης σωματείων.

-Επεκτείνονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητών και στην κατηγορία των βετεράνων αθλητών, δηλαδή για όσους έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο της εκάστοτε Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

-Καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση δελτίων αθλητικής ιδιότητας και η ετήσια πιστοποίηση της υγείας των βετεράνων αθλητών.

-Απλοποιείται η άδεια λειτουργίας Κέντρων Γιόγκα (Yoga). Oι προϋποθέσεις λειτουργίας τους δεν θα εξομοιώνονται πλέον με εκείνες των ιδιωτικών γυμναστηρίων, καθώς απαιτούν μικρό εξοπλισμό και περιορισμένο χώρο για την παροχή υπηρεσιών εκμάθησης.

-Διασυνδέεται το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Φορέων με την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), λειτουργώντας ως μηχανισμός σύζευξης και προώθησης της δικτύωσης των μελών του και των εξής υπομητρώων:

* Υπομητρώο Αθλητών

*Υπομητρώο Προπονητών

*Υπομητρώο Εκπαιδευτών

– Απονέμεται η ιδιότητα Εφέδρου Αξιωματικού και σε Ολυμπιονίκες Ομαδικών Αθλημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.