Σύγχρονο χλοοτάπητα απέκτησε το γήπεδο Σαρακηνού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας (video)

Το ανακαινισμένο γήπεδο του Σαρακηνού, το οποίο απέκτησε έναν σύγχρονο χλοοτάπητα υψηλών προδιαγραφών, εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιου. Εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους έδωσαν το παρών για να χαρούν το νέο χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε σε ένα γήπεδο που για πολλά χρόνια ήταν σε άθλια κατάσταση.

Πλέον τόσο οι ακαδημίες όσο και η ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΘ θα μπορούν να αγωνίζονται με μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερους τραυματισμούς. Τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το έργο αυτό εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Γκλαβίνης, ο οποίος στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Αγοραστό και την κα Κολυνδρίνη αλλά και πρώην παράγοντες και ανθρώπους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την ομάδα του Σαρακηνού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός τόνισε στον χαιρετισμό του:

“Ευτυχώς προλάβαμε.  Αν είχαμε αφήσει το έργο λίγο παραπίσω, όπως γίνεται σε αυτό το κράτος, θα μας είχε προλάβει ένας κακός νόμος, που μας απαγορεύει να συνεργαστούμε με σωματεία και να φτιάχνουμε γήπεδα. Αλλά έχουμε ισχυρή πολιτική ηγεσία και εννοώ εμάς, γιατί είμαστε ανθρώπινοι, και μπορεί να ανατρέψει αυτό το νόμο, γιατί χρειάζονται κι άλλα έργα εδώ, όπως κερκίδες”.

Από τη μεριά της η κ. Κολυνδρίνη στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους επισήμανε:

Όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ με τον Περιφερειάρχη, αντικρίσαμε μία εικόνα που δεν άρμοζε σε αυτά τα παιδιά που σήμερα περιμένουν με αγωνία να τους παραδώσουμε το γήπεδο, για να αθληθούν. Υποσχεθήκαμε ότι θα το κάνουμε και σε ένα χρόνο από τη μέρα που το υποσχεθήκαμε έχει παραδοθεί και είναι έτοιμο. Υπάρχουν κι άλλα γήπεδα, στα οποία είμαστε χρηματοδότες έργων υποδομής. Ο αθλητισμός είναι αξίες, είναι ιδανικά, είναι τρόπος ζωής για ένα παιδί. Είμαστε αρωγοί σ’ αυτό και θέλουμε τα παιδιά να αποκτήσουν αθλητική παιδεία και πρέπει εμείς πρώτοι ως ενήλικες και ως παιδαγωγοί αυτών των παιδιών να δώσουμε αυτό το μήνυμα εν τοις πράγμασι και σήμερα το δίνουμε“.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος ανέφερε:

“Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε χώρους για τα παιδιά μας. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι τα παιδιά μας να τα εμπιστευόμαστε σε χέρια  σοβαρών παραγόντων, γιατί δεν είναι μόνο αυτοί που φροντίζουν, για να αγωνίζονται τα παιδιά μας, αλλά κυρίως να αποκτούν και αγωγή και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και είμαι εδώ, για να τονίσω ακριβώς αυτό, ότι η υπεύθυνη σε αυτόν τον χώρο και σ’ αυτήν την προσπάθεια έχουν ευθύνη γι’ αυτό που κάνουν. Και το κάνουν με αξιοπρέπεια, με ήθος, με προσφορά, με θυσία και γι’ αυτό αξίζει κάθε έπαινος. Θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι τα παιδιά μας να έχουν υγεία ψυχής και σώματος και να ξέρουν ότι είναι όμορφος ο αθλητισμός, αρκεί να συνοδεύεται από ήθος και από πνεύμα συνεργασίας. Εδώ μαθαίνουν να είναι ομάδα, που σημαίνει ο ένας για όλους και όλοι για τον έναν”. 

Να τονιστεί ότι παρόντες στα εγκαίνια και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μόρας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Κίτσιος, Ιωάννης Τέας και Κώστας Χαλέβας.

Παρακολουθήστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα εγκαίνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.