Συγκίνηση και μνήμες για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Η συγκίνηση ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα στη συνέντευξη Τύπου για το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού.

Ο γιος του αείμνηστου Παύλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στο όραμα του πατέρα του για έναν ενιαίο και αδιαίρετο σύλλογο, ενώ για τη διαμάχη με τη Euroleague υποστήριξε πως ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και οι δύο πλευρές κοιτούν «μπροστά, για το καλό του αθλήματος».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης, δήλωσε πως «με τη συμμετοχή των Μακάμπι, Φενέρ και Κίμκι θα είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Ελπίζω να κρατήσει για πάντα, γιατί είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός ανθρώπου που άλλαξε το ρου του μπάσκετ».

Ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ και πρωτομάστορας των επιτυχιών του Παναθηναϊκού στη θητεία του στους «πράσινους», Ζέλιμιρ Ομπράνοβιτς, ήταν συγκινημένος.

«Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό, γιατί πέρασα 13 χρόνια δουλεύοντας για τον κύριο Παύλο και την οικογένειά του. Η προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν κάτι αναγνωρίσιμο από όλους», δήλωσε.

«Θέλω να πω ότι η σχέση μου με τον Παύλο μού έμαθε πολλά πράγματα. Δεν θα ξεχάσω τις συζητήσεις μας για την αξία της ζωής. Πράγματα που χρησιμοποίησα κι εγώ στους παίκτες μου. Δεν μπορώ να εκφράσω ακριβώς αυτά που νιώθω», πρόσθεσε.

Ο προπονητής της Χίμκι, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε ότι «όλοι οι Παναθηναϊκοί δεν θα ξεχάσουν τον Παύλο. Είναι μία θρυλική μορφή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με τον τρόπο που τιμάται είναι ό,τι καλύτερο για να τον θυμόμαστε».

Όσο για τον Τσάβι Πασκουάλ, ευχαρίστησε «τις ομάδες που ήρθαν (Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι). Με την παρουσία τους κάνουν πιο σπουδαίο αυτό το τουρνουά. Τιμάμε μία μεγάλη προσωπικότητα».

Στον επίλογο της συνέντευξης Τύπου, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέφερε ότι «η θέσπιση του ετήσιου τουρνουά είναι το λιγότερο για έναν άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά. Τα έσοδα θα καταλήξουν στο ίδρυμα “Παύλος Γιαννακόπουλος”, με σκοπό να φέρουμε κι άλλα παιδιά στο χώρο του αθλητισμού».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το υφυπουργείο Αθλητισμού «για κατάρτιση ενός προγράμματος, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις και να χτιστούν νέες. Απόψε στο ΟΑΚΑ θα βρεθούν οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού, του μπασκετικού και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Αυτό θα έκανε χαρούμενο τον πατέρα μου γιατί πάντα είχε όραμα έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.