Συναρπαστικός τελικός των ΕΠΣ Κ-15 στον Αλμυρό (φωτορεπορτάζ)

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η ΕΠΣ Κοζάνης

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ανατροπή στο σκορ, μία αποβολή, τρία τέρματα και μία δεκάλεπτη διακοπή λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε, η ΕΠΣ Κοζάνης επικράτησε της αντίστοιχης της Αχαΐας στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού «Αθ. Ραγάζος» με 2-1.
Οι Αχαιοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά εν τέλει κατάφερε να προηγηθεί στο 13’ με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ, με την ΕΠΣ Κοζάνης να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και με δυσκολίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στην επανάληψη, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την Κοζάνη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αδαμόπουλου για προβολή από πίσω στον νεοεισελθόντα Μυλωνά, ο οποίος λίγο πριν μπει μόνος του στην αντίπαλη περιοχή, ανατράπηκε από το σέντερ μπακ της Κοζάνης, αφήνοντας την ομάδα της Μακεδονίας για τα υπόλοιπα 35 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα. Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λέξη του αγώνα, η τυπικά γηπεδούχος ομάδα πέτυχε δύο τέρματα μέσα σε τρία λεπτά με τον Κάτανα το πρώτο στο 47’ και τον με τον νεοεισελθόντα στον αγώνα Τσιόκανο στο 50’. Και τα δύο γκολ προήλθαν με σουτ μέσα από την περιοχή και μετά από αδυναμία των Αχαιών να απομακρύνουν τη μπάλα.
Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Τασσόπουλος διέταξε τη διακοπή του αγώνα, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που ξέσπασαν στον Αλμυρό για περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά της ώρας, όπου έπεφταν και κεραυνοί. Με την επανέναρξη του αγώνα κι ενώ τα καιρικά φαινόμενα είχαν κοπάσει, πίεσαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες να στήνουν χορό και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, στο κέντρο του γηπέδου, εν μέσω βροχόπτωσης. Η απονομή έγινε στις κερκίδες του Σταδίου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΠΣ Κοζάνης έφθασε για πρώτη φορά στον τελικό προεπιλογής Εθνικών ομάδων και κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ η αντίστοιχη της Αχαΐας είχε ξαναφθάσει το 2009, κόντρα στην ΕΠΣ Ξάνθης, όπου είχε γνωρίσει την ήττα με 3-0 στο γήπεδο της Βάρης, με δύο τέρματα να τα πετυχαίνει ο σημερινός διεθνής άσος της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος.
ΕΠΣ Κοζάνης (Γιάννης Παρασκευάς-Γιώργος Τσέπουρας): Πάζης, Ζάχος, Μπαλτζής, Βασιλειάδης, Αδαμόπουλος, Μηλιδώνης, Τσαραμανίδης, (35’ Ανδρεόπουλος), Καραφουλίδης, Κωτίδης, Καλατσάνας (35’ Τσιόκανος), Κάτανας (65’ Μαντάς).
ΕΠΣ Αχαΐας (Κων/νος Σωτηρόπουλος): Λιακόπουλος, Παρασκευόπουλος (59’ Μαντάς), Παππάς, Ξηνταρόπουλος, Βαγενάς, Μπιρλής, Βερβίτας (54’ Σπανός), Τσερικλός (74’ Ζάρζος), Θεοφανόπουλος, Ντεντόπουλος (59’ Διαμαντόπουλος), Φλωράτος (46’ Μυλωνάς).

Η ΕΠΣ Αχαΐας πανηγυρίζει το 0-1 με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ντεντόπουλου στο 13′
Η ΕΠΣ Κοζάνης σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μετά την ισοφάριση του Κάτανα στο 45′
Η απόλυτη ανατροπή και 2-1 με τέρμα του Τσιόκανου
Οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν άρδην και οι παίκτες δυσκολεύονταν να σταθούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κ. Τασσόπουλος διέκοψε για 15 λεπτά τον αγώνα
Το σφύριγμα της λήξης και το κοντράστ συναισθημάτων για τους νεαρούς παίκτες των ΕΠΣ Κοζάνης και Αχαΐας
Έστησαν χορό στο κέντρο του γηπέδου οι πρωταθλητές
Οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Αχαΐας ανήμποροι να πιστέψουν την ανατροπή με δέκα παίκτες από τους αντιπάλους τους

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.