Συνέντευξη Τύπου παρόντος Νίκου Παπακωνσταντίνου στη Νίκη

Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί αύριο Τετάρτη στις 12 στο Πανθεσσαλικό από τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, η οποία εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση: «Από τη Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνεται πως την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, για θέματα που άπτονται της οργάνωσης και ιατρικής κάλυψης των αθλητών του ποδοσφαιρικού τμήματος και των ακαδημιών. Η συνέντευξη είναι ανοιχτή μόνο για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης».

Παρόντες θα είναι ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου. κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, και άλλα μέλη της, όπως οι κ.κ. Βενέτης (β’ αντιπρόεδρος), Σουγγάρης (υπεύθυνος ακαδημιών και μέλος της επιτροπής μεταγραφών), Σανίδας (γενικός αρχηγός και μέλος της επιτροπής μεταγραφών), ενώ θα απουσιάσει για επαγγελματικούς λόγους ο Γιώργος Κουτσούκης (γενικός γραμματέας).

Όπως προϊδεάζει η ανακοίνωση, πολύ δύσκολα θα συζητηθούν θέματα μεταγραφικά ή αγωνιστικά, αλλά οι δηλώσεις θα επικεντρωθούν σε θέματα οργανωτικά και που έχουν σχέση με την υγεία των ποδοσφαιριστών. Για παράδειγμα θα γίνουν γνωστές κάποιες συνεργασίες που συμφωνήθηκαν με κλινικές ή κέντρα αποκατάστασης για ιατρική κάλυψη, όπως για αιματολογικούς και καρδιολογικούς ελέγχους των αθλητών και της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας ή ακόμη και για την απευκταία περίπτωση που θα χρειαστεί κάποια εγχείρηση. Μάλιστα το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι αυτών των κλινικών, ενώ θα στο πρόγραμμα είναι να παρουσιαστεί και διατροφολόγος, εργοφυσιολόγος και φυσικοθεραπευτής.

Στη συνέντευξη Τύπου πολύ πιθανόν να γίνει αναφορά και σε θέματα που μπορεί να φαίνονται επουσιώδη, αλλά είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή εικόνα και την οργάνωση της ομάδας, όπως για τον ιματισμό, αφού ήδη έχουν παραγγελθεί οι εμφανίσεις αγώνων και οι στολές εξόδου για τις αποστολές της ομάδας. Γενικότερα, σε ό,τι αφορά το οργανωτικό κομμάτι υπάρχει αισιοδοξία ότι η Νίκη θα πάρει φέτος άριστα.

Οι συνθήκες της καθημερινότητας θα αλλάξουν προς το καλύτερο στους κυανόλευκους και σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της διοίκησης στο οικονομικό επίπεδο, που εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα υπάρχει, θα λειτουργήσουν ως καλύτερη διαφήμιση ότι η ομάδα περνά σε άλλο επίπεδο. Όλα πάντως κρίνονται στην υλοποίησή τους, αλλά στη Νίκη θεωρούν ότι δε θα βρεθούν ποτέ υπόλογοι για πράγματα που υποσχέθηκαν και δεν έκαναν.

Πέρα απ’ αυτά η διοίκηση σε συνεργασία με τους προπονητές θεωρούν ότι η Δευτέρα 31 Ιουλίου είναι η κατάλληλη μέρα, για να γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, χωρίς βεβαίως να είναι ακόμη κάτι απόλυτα σίγουρο.

Αυτό σημαίνει ότι χονδρικά απομένει περίπου ένα εικοσαήμερο για την πρώτη επαφή του κόσμου με την ομάδα της περιόδου 2017-18. Άρα, μέχρι τότε επιβάλλεται να έχει τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών, που θα είναι γύρω στους 13-15 παίκτες, όπως υπολογίζεται, και οι οποίοι ως επί το πλείστον θα είναι έμπειροι.

Μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει οκτώ ποδοσφαιριστές, ενώ η διοίκηση είναι σε συζητήσεις και με 3-4 ακόμη από το περσινό ρόστερ. Στη Νίκη πάντως γνωρίζουν ότι μέχρι την πρώτη της ομάδας πρέπει από τη μία να τρέξουν, για να στελεχώσουν το ρόστερ, από την άλλη δεν πρόκειται να βιαστούν, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές, που μετά θα πρέπει να διορθωθούν. Επομένως, το γεγονός ότι κάποιες διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν δε σημαίνει ότι θα γίνουν βεβιασμένες κινήσεις και πως θα χαθεί η μεθοδικότητα.

Θέλουν Έλληνα τον Μέτσε, για να έρθουν ξένοι

Τέλος, να τονιστεί ότι η κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων, για να γίνει Έλληνας ο Νέτι Μέτσε, έχει ήδη γίνει, αφού αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβεί, ώστε ο παίκτης να μην πιάνει θέση ξένου, καθώς ο αγωνιστικός σχεδιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να έρθουν τρεις ξένοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.