Τα κορίτσια του Προμηθέα πρωταθλήτριες Ελλάδας!

Νίκησαν στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη 63-60

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα κορίτσια των Εκπαιδευτηρίων Βόλου «Προμηθέας», επικρατώντας στον τελικό του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ 63-60 σε βάρος των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, και κατέκτησαν τον τίτλο! Πρωταθλήτριες Ελλάδος πλέον, οι νεαρές παίκτριες ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κίνα!

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στη διάρκεια του οποίου το βολιώτικο σύνολο βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους, να κερδίζει με 15 και να βρίσκεται πίσω στο σκορ με έναν πόντο, 1’40” πριν το τέλος, και ενώ αγωνιζόταν χωρίς τη βασική του πλέι μέικερ Χριστίνα Νταϊάκη, τα κορίτσια του Προμηθέα κατάφεραν δίκαια να φτάσουν στην κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος, με την προσπάθειά τους να τους αποδίδει τους… απόλυτους καρπούς!

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εμφανώς αγχωμένες…

Το κλίμα ήταν θερμό από την αρχή στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, με αρκετά παιδιά να στηρίζουν την προσπάθεια της βολιώτικης ομάδας, δείχνοντας τον ενθουσιώδη χαρακτήρα τους, όπως και αρκετοί ενήλικες (κάποιοι περισσότερο σε έναν σχολικό κατά τ’ άλλα αγώνα). Ωστόσο και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν εμφανώς αγχωμένες.

Καλύτερες στις λεπτομέρειες πάντως, οι φιλοξενούμενες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και με τις Σύρμου και Καμπερίδου πήραν μία διαφορά πέντε πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, αν οι παίκτριες του Προμηθέα δεν έβγαζαν κάποιες καλές άμυνες, βρίσκοντας στο τέλος και κάποια σημαντικά καλάθια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο για τα κορίτσια του βολιώτικου συνόλου. Η άμυνα σε όλο το γήπεδο οδήγησε τις φιλοξενούμενες σε λάθη, η Νταϊάκη πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και η Μίχαλου τη συνόδευσε με μακρινά σουτ, για να πάρει το προβάδισμα η ομάδα τους με 38-34 στο ημίχρονο.

Από το +15 στο θρίλερ

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σχεδόν… ονειρικό για τα κορίτσια του βολιώτικου σχολείου, αφού κατάφεραν να φτάσουν την υπέρ τους διαφορά στους 15 πόντους, που όμως όπως φάνηκε δεν αρκούσε για να έχουν ένα εύκολο παιχνίδι στη συνέχεια.

Ο Προμηθέας προηγήθηκε 51-36 5’14’’ πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (με καλάθι της Καραστάθη) και στη συνέχεια 53-38 (με τη Ράπτη), αλλά δεν κράτησε αυτήν τη διαφορά μέχρι το τέλος. Οι παίκτριες των Εκπ. Φρυγανιώτη είχαν ένα επιμέρους σκορ 4-9 στη συνέχεια και συμμάζεψαν κάπως την υπέρ τους διαφορά στο τέλος (57-47), με πόντους των Σύρπα, Μπαλτζή και Χωλοπούλου.

Για να φτάσουν οι δύο ομάδες στο τέταρτο δεκάλεπτο που αποδείχθηκε… θρίλερ. Ο Προμηθέας ήταν ιδιαίτερα άστοχος, πετυχαίνοντας μόλις έξι πόντους, έναντι 13 των φιλοξενούμενων.

Τα Εκπ. Φρυγανιώτη έτρεξαν ένα σερί 7-0 από την αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου, για να μειώσουν τη διαφορά στο +3 (57-54, 5’34’’ πριν το τέλος), προτού δώσει ανάσα η Κοτοπούλη με καλάθι δύο πόντων. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί έξι πόντων από πλευράς φιλοξενούμενων, που είχαν όμως και αρκετές χαμένες βολές, για να γίνει το σκορ 59-60, 1’41’’ πριν το τέλος.

Το παιχνίδι έφτασε 55,5’’ πριν το τέλος, με το σκορ να μένει κολλημένο στο 59-60, και ενώ η Νταϊάκη είχε ήδη δεχθεί τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία, περνώντας εκτός παρκέ με πέντε φάουλ. Διαδοχικές άστοχες επιθέσεις και φάουλ, αλλά με χαμένες βολές είχαν προηγηθεί και από τις δύο ομάδες, με την Κοτοπούλη να δίνει προβάδισμα ξανά στον Προμηθέα με ντράιβ από τα δεξιά. Δύο καλές άμυνες στη συνέχεια από τις Καραστάθη και Κοτοπούλη έδωσαν και πάλι την κατοχή στον Προμηθέα, και στα 25,5’’ η Καραστάθη έκανε το 63-60.

Με 5,6’’ να απομένουν για τη λήξη του αγώνα, η Μπαλτζή πήρε το φάουλ και βρέθηκε στη γραμμή των βολών για να έχει 0/2! Στον χρόνο που απέμενε ο Προμηθέας εκδήλωσε μία τελευταία επίθεση, που δεν βρήκε στόχο, αλλά αμέσως παίκτριες και προπονητές, μαζί με όλα τα παρευρισκόμενα μέλη του σχολείου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, αφού έφτασαν στη νίκη και στην κατάκτηση της 1ης θέσης του πανελληνίου πρωταθλήματος!

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-34, 57-47, 63-60

Εκπαιδευτήρια Προμηθέα (Σουλτάνη-Τύμπας): Παπαζαφειροπούλου, Βιταλιώτη 2, Ράπτη 8, Πολύζου 6, Σουλιώτη Ε., Σιουμουρέκη 11 (3), Μίχαλου 7 (2), Καραστάθη 12, Κοτοπούλη 8, Σουλιώτη Μ., Νταϊάκη 9, Πίσπα.

Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη (Χατζηκυριακίδης-Γιαγκούτσος): Χωλοπούλου 17 (2), Μπαλτζή 8, Κοφινά, Αγγελακίδου 1, Καλογήρου 6, Παντώτη 5, Ρίμπα, Σύρπα 12, Αδαμίδου 3, Τσινασλανίδου, Καμπερίδου 8, Όμο.

Καλή κρίνεται η διαιτησία των Μαραμή-Γερακίνη-Χατζηπαύλου, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο διέκοψαν προσωρινά το παιχνίδι ζητώντας να γίνουν συστάσεις σε άτομα που βρισκόντουσαν στην κερκίδα του κλειστού της Ν. Ιωνίας. Ίσως θα μπορούσαν να δώσουν κάποια περισσότερα φάουλ εκατέρωθεν, ωστόσο κράτησαν τις ισορροπίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.