Τα πρώτα τρίποντα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ από Βόλο και Λάρισα (video)

Ήταν στις 6 Οκτωβρίου του 1984 όταν στην πρώτη εθνική κατηγορία μπήκε το πρώτο τρίποντο σε πρωτάθλημα μπάσκετ Ανδρών, με τον Λαρισαίο Νίκο Σταυρόπουλο να το πετυχαίνει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά το δεύτερο είχε βολιώτικο χρώμα, καθιστώντας την έναρξη της τρίποντης διαδικασίας θεσσαλική υπόθεση.

Ήταν ο Βολιώτης Θόδωρος Καραμανώλης αυτός που Πανιωνίου, στο ίδιο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να επικρατεί στη Νέα Σμύρνη εκείνη την ημέρα 80-61.

Ο Σταυρόπουλος, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πέτυχε μετά από οκτώ λεπτά αγώνα, το πρώτο τρίποντο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ είχαν προηγηθεί δύο άστοχες προσπάθειες του Κώστα Μίσσα, από πλευράς Πανιώνιου.

Λίγο αργότερα, τον Σταυρόπουλο ακολούθησε ο Θόδωρος Καραμανώλης, ενώ έχει διασωθεί και video της ΕΡΤ, σε περιγραφή του Φίλιππου Συρίγου.

Επί ελληνικού εδάφους κι ανεξαρτήτως διοργάνωσης, το πρώτο τρίποντο στη χώρα μας πέτυχε ο Γιώργος Καλαφατάκης, ως παίκτης του Ιωνικού Νίκαιας.

Λίγες μέρες πριν από τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, ευστόχησε από τα 6,25 μ. στον ευρωπαϊκό αγώνα του Ιωνικού Νίκαιας με τη Χάποελ Τελ Αβίβ (74-77) για το Κύπελλο Κόρατς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.