«Τελικός» με Εφές για τον Παναθηναϊκό

Με απόντα τον Νίκο Παππά που χειρουργήθηκε στο αριστερό γόνατο, αλλά και τον Στεφάν Λάσμε τον οποίο αποχαιρέτησε, ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε (21:30) στο ΟΑΚΑ «τελικό» απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Δέκα στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε δυσχερή θέση ως προς την πρόκριση στα πλέι οφ, αφού 10 ομάδες έχουν περισσότερες νίκες.

Οι «πράσινοι» καλούνται να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί 0-3 που τρέχουν, καθώς η τελευταία νίκη τους στη διοργάνωση σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ, επί της Μπάγερν (77-67), στις 9 Ιανουαρίου, για τη 17η αγωνιστική.

Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός έδωσε τρεις διαδοχικούς αγώνες μακριά από την έδρα του, στους οποίους γνώρισε μόνο ήττες (από Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Η αντίπαλός του κατέχει την τέταρτη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της Ευρωλίγκας. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκαν στην Ισπανία από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μια ήττα όμως που δεν τους ανησύχησε, αφού είναι από τις… εντός προγράμματος.

Με ρεκόρ 13 νίκες – 7 ήττες, οι Τούρκοι απειλούν με «διπλό» στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αν δεν τους κάνει ο Παναθηναϊκός τη «ζωή δύσκολη» με την άμυνά του.

Το «τριφύλλι», στους τελευταίους πέντε αγώνες του στη διοργάνωση, έμεινε κάτω από τους 80 πόντους. Απέναντι στην Εφές θα πρέπει, λοιπόν, να βρει τρόπο να ανεβάσει την παραγωγικότητά του για να αποφύγει μια τέταρτη συνεχή ήττα.

Οι «πράσινοι» χρειάζονται καλό παιχνίδι από τους ψηλούς τους στη ρακέτα. Ο Γερμανός διεθνής Πλάις και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ντάνστον κάνουν καλή σεζόν και είναι οι δύο «πύργοι» της ομάδας της Κωνσταντινούπολης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.