Τέλος στα εν Ελλάδι φιλικά σήμερα με Ιταλία για την Εθνική

Η Εθνική Ανδρών ολοκληρώνει τον κύκλο των εν Ελλάδι φιλικών αγώνων της αντιμετωπίζοντας την Ιταλία σήμερα στις 19:45 (ΕΡΤ1) στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία ημέρα του ιστορικού τουρνουά Aegean Ακρόπολις.

Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα, προτού η «επίσημη αγαπημένη» αναχωρήσει για την Ασία, με πρώτη στάση του Άμπου Ντάμπι για τα φιλικά παιχνίδια με ΗΠΑ (18/8) και Γερμανία (19/9) και τελικό προορισμό τη Μανίλα, για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ελλάδα και Ιταλία έχουν μεγάλη προϊστορία που μεταφράζεται σε 55 μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 1951 στο Ευρωμπάσκετ του Παρισιού. Ο πιο σημαδιακός αγώνας για την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ ήταν το 1987, στους προημιτελικούς όταν η Εθνική ομάδα στο ΣΕΦ νίκησε 90-78, για πρώτη φορά στην ιστορία της την Ιταλία σε επίσημο αγώνα, με 38 πόντους του Νίκου Γκάλη και 22 του Παναγιώτη Γιαννάκη, στο δρόμο για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ. Συνολικά στους 55 αγώνες η Ελλάδα έχει 25 νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή στο Μιλάνο για το Ευρωμπάσκετ του 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.