Τέλος στο αήττητο σερί 60 ημερών για τη Νίκη

Ήττα με 1-0 στη Φιλιππούπολη από τον Απόλλωνα Λάρισας

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχόμενης βροχής σταμάτησε το σερί της Νίκης Βόλου στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας. Οι «κυανόλευκοι» μετρούσαν σερί οκτώ νικών και τριών ισοπαλιών στο πρωτάθλημα, με την τελευταία τους ήττα να καταγράφεται στις 16 Φεβρουαρίου από την Βέροια, εκτός έδρας και τότε και με το ίδιο σκορ.

Πρώτο ημίχρονο
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στους γηπεδούχους στο 8’, όταν ο Αλιατίδης έκανε –λάθος- παράλληλο γύρισμα μέσα στην περιοχή του, ο Σταματής έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε μπροστά από τον Περιστερίδη, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.
Είκοσι λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας …έγραψε ακόμα μία καλή στιγμή στο ματς, μετά από ασυννενοησία στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Σταματής επωφελήθηκε, μπήκε στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε το πλασέ, με τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά πιο μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Περιστερίδη.
Η Νίκη Βόλου απείλησε δύο φορές με τον Μιράντα, η πρώτη στο 44’ όταν το σουτ που έπιασε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή –κι αφού «άδειασε» με ωραία ντρίπλα τους αντιπάλους του, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ ο ίδιος επιχείρησε σέντρα από δεξιά, με τον Βασιλείου να επιχειρεί την προβολή στο πίσω δοκάρι, αλλά να μην προλαβαίνει τη μπάλα, μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία του Απόλλωνα Λάρισας.
Στο επόμενο λεπτό, στο πρώτο των καθυστερήσεων, ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του Θωμά Γράφα, ο Βίγια το εκτέλεσε με τον Γιαννίτση να κερδίζει στον αέρα όλη την άμυνα της Νίκης Βόλου -και τον Περιστερίδη- και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Δεύτερο ημίχρονο
Στο 56’ ο Αλέκος Βοσνιάδης βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τους Αλιατίδη, Μέτσε (είχε κίτρινη κάρτα από το 37’) και Βλαχομήτρο να δίνουν τις θέσεις τους στους Γκαρσία, Πάνο και Βασιλείου, προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα του να γίνει πιο δημιουργική και να φθάσει με καλύτερες προοπτικές μπροστά από την εστία του αντιπάλου. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Απόλλωνα Λάρισας, αλλά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος με τη βροχή να μη σταματάει και λίγο η πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων, ήταν οι λόγοι όπου οι προσπάθειές του έμειναν ατελέσφορες. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη Βόλου καταγράφεται στο 78’ με τον Κουσκουνά από καλή θέση να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε, αφού γλίστρησε και τη μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 93’ ο Απόλλωνας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Ζιάκας πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή –μετά από σέντρα του Ζιάκα- με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 95’ ο Λίταινας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή (για καθυστερήσεις και οι δύο σε διάστημα λίγων λεπτών), αλλά χωρίς να υπάρχει χρόνος για να εκμεταλλευθεί την αριθμητική της υπεροχή η Νίκη Βόλου.

Απόλλων Λάρισας (Θ. Γράφας): Μάντζαρης, Καλούσης, Σκούπρα, Τιμπουέ, Βίγια, Γιαννίτσης, Σταματής, Λίταινας, Μπαλογιάννης (82’ Ζιάκας), Χατζής, Καραμόκο (88’ Πετράκης).
Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Αθανασίου, Γρομητσάρης (70’ Παναγιωτίδης), Αλιατίδης (56’ Γκαρσία), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μέτσε (56’ Πάνος), Μιράντα (70 Κυρίτσης), Βλαχομήτρος (56’ Βασιλείου), Κουσκούνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.