Θέλει μετά από τέσσερις μήνες να ξαναπατήσει κορυφή

Η κινητοποίηση που υπάρχει στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου για το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας είναι περισσότερη από κάθε άλλη φορά. Οι φίλοι της ομάδας έχουν ξεσηκωθεί για το κυριακάτικο παιχνίδι κι αυτά τα μηνύματα έρχονται από όλα τα ερυθρόλευκα ποδοσφαιρικά στέκια, αλλά και από τους οργανωμένους.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα αφουγκράζονται τη θέληση του κόσμου να δώσει το πιο δυναμικό παρών τη φετινή χρονιά στο Πανθεσσαλικό και περιμένουν να αγωνιστούν μπροστά στο πιο πολυπληθές κοινό τη φετινή σεζόν. Αυτό τους κάνει να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε να εμφανιστούν, όπως τους θέλουν οι οπαδοί τους και όπως και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να είναι.

Αυτό μεταφράζεται, εκτός από το να δείξουν πάθος, αγωνιστικότητα και διάθεση να τα δώσουν όλα, να παίξουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες και να μην αδικήσουν τους εαυτούς τους ακόμη μία φορά, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις ευκαιρίες που δεδομένα δημιουργούν, αλλά δεν μπορούν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Συνήθως η ποδοσφαιρική λογική λέει πως όταν μία ομάδα κάνει παραγωγή φάσεων αδιάλειπτα, κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και θα έρθουν και τα πολλά γκολ. Αυτό όλοι ελπίζουν να γίνει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, που θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό Βόλου να περάσει μετά από τέσσερις μήνες στην πρώτη θέση.

Τελευταία φορά που το κατάφερε αυτό η βολιώτικη ομάδα ήταν στις 6 Νοεμβρίου μετά τη διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής, όταν νικώντας τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου με 3-0 μετά την ήττα του πρώτου γύρου από τον Απόλλωνα στη Λάρισα με 2-1 ήταν ισόβαθμος στην κορυφή με τον Διαγόρα Σεβαστής με 21 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας ήταν τότε τρίτος με 18, αφού είχε ήδη υποστεί τις μοναδικές του ήττες στο πρωτάθλημα από Πύδνα Κίτρους με 1-2 και από τον Ρήγα Φεραίο με 4-3.

Ακολούθησε όμως μετά από διακοπή μίας βδομάδας στις 23 Νοεμβρίου η ισοπαλία με την Α.Ε. Καραϊσκάκης με 1-1 στην Άρτα, που έριξε τον Ολυμπιακό Βόλου από την πρώτη θέση, την οποία κατέλαβε τότε ο Διαγόρας Σεβαστής. Από εκείνο το χρονικό σημείο, εφόσον ήρθε αμέσως μετά η λευκή ισοπαλία με την ομάδα της Πιερίας στο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός δεν ξαναβρέθηκε στην πρώτη θέση, αλλά μπορεί να το κάνει τώρα, τέσσερις μήνες περίπου μετά, αποκτώντας στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος βαθμολογικό και ψυχολογικό ασφαλώς αβαντάζ και παίρνοντας εκδίκηση και για τις δυο φετινές ήττες από τον Απόλλωνα, μία στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο, όπου η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα τότε είχε παρουσιαστεί αδιάφορη.

Η τελευταία νίκη της ομάδας της Φιλιππούπολης πάντως μέσα στον Βόλο για ματς πρωταθλήματος χρονολογείται από τις 20/3/03, όταν και είχε επικρατήσει για τη Δ’ Εθνική τότε με 0-1 με γκολ του Μπόλτσου, ενώ σε εκείνο το ματς είχε αποβληθεί ο τωρινός γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Β., Τζόναθαν Βαΐτσης στο 38’ και είχε αγωνιστεί ο σημερινός αρχηγός του Κώστας Οικονόμου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής ο αξιολογημένος και με παρουσία στη Σούπερ Λίγκα Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα, οποίος έχει συναντήσει τους Βολιώτες δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν στις 30/9/12 στο Ολυμπιακός Β.-Καβάλα 2-0 και η δεύτερη στις 10/4/13 στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β. 1-1.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.