Θέμα «Μagnesiasports»: Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής αναζητούν στήριξη επιβίωσης

Ενώ η αγωνιστική δράση αρχίζει στις 11 Οκτωβρίου

Ενώ η αγωνιστική δράση θα αρχίσει τελικά την ερχόμενη Κυριακή, 11 Οκτωβρίου για τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, οι σύλλογοι αναζητούν ακόμη στήριξη για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλα τα επίπεδα.

Αυτή η αναζήτηση αποτυπώθηκε και στην επιστολή που απέστειλαν προσφάτως οι πρόεδροι των ομάδων του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχουν και οι σύλλογοι που προέρχονται από τη Μαγνησία, ζητώντας από την ΕΠΟ οικονομικές «ανάσες», είτε άμεσα είτε έμμεσα. Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι των ομάδων της Μαγνησίας που μίλησαν στο «Magnesiasports».

Tι αντιμετωπίζουν και τι χρειάζονται λοιπόν οι ομάδες; Τι προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού; Θα τελειώσουν κανονικά όλοι το πρωτάθλημα, ή μπορεί να έχουμε αποχωρήσεις;

Τάσος Δεληζήσης (πρόεδρος Δήμητρας Ευξεινούπολης)

Ο Τάσος Δεληζήσης

«Σίγουρα η συγκυρία είναι από τις δυσκολότερες που βιώνουμε, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά γενικότερα σε όλα τα επαγγέλματα και στην καθημερινότητα. Από πλευράς διοίκησης πρώτα απ’ όλα ευελπιστούμε να κυλήσουν όλα ομαλά από θέματα υγείας και από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε όλα τα θέματα με ένα μέτρο, προκειμένου να κάνουμε το καλύτερο για όλους και τουλάχιστον να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.  Είναι δύσκολα για όλους, αλλά ρόλο παίζει και ο προγραμματισμός που κάνει κάθε ομάδα. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές παίρνουν τα μυαλά μας αέρα και όταν φτάνεις στη μεταγραφική περίοδο είναι πολύ εύκολο να πάρεις κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά μετά να μην ανταποκρίνεται κανείς στη λειτουργία της ομάδας. Εκεί είναι που μπερδεύονται πάρα πολλοί. Τουλάχιστον να μπορούμε να κρατούμε χαμηλά τον πήχη και από την άλλη είτε η ΕΠΟ ή και η ΕΠΣΘ ακόμα θα μπορούσε να δει κάποια θέματα, μιας και ο πρόεδρος της Ένωσής μας είναι και Ταμίας της ΕΠΟ. Αν μπορούσαν να δουν κάποιες καταστάσεις όπως για τη διαιτησία και να κάνουν κάτι, σίγουρα για εμάς θα είναι ένα βάλσαμο για την ομαλότερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Στο χορηγικό κομμάτι, αν αναλογιστούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χορηγών έχει να κάνει με ελεύθερο επάγγελμα, αντιλαμβάνεστε ότι όλοι έχουν φτάσει σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα τιμήματα στήριξης είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Σίγουρα εμείς δεν αποχωρήσουμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των προσδοκιών. Για τους υπόλοιπους συλλόγους δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά σίγουρα το φοβάμαι ως ενδεχόμενο».

Θανάσης Πρασσάς (πρόεδρος Διαγόρα Στεφανοβικείου)

O Θανάσης Πρασσάς

«Έχουν αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα για τις ομάδες και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για όλες, αφού δεν ξέρουμε ούτε αν θα παίξουμε με κόσμο ή αν θα αλλάξει η όλη κατάσταση. Σίγουρα οι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα τη στιγμή που τα μόνα έσοδα μέχρι τώρα ήταν από διαφημίσεις-χορηγίες και από τα εισιτήρια, είτε διαρκείας είτε ημέρας αγώνα, που δεν θα υπάρχουν πλέον. Αν δεν βοηθηθούν οι ομάδες από κάπου, είτε από την ΕΠΟ είτε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θεωρώ ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και αβέβαιο το μέλλον όλων των σωματείων. Τα έξοδα είναι δυσβάστακτα, οι μετακινήσεις αρκετές, η διαιτησία είναι πανάκριβη και γενικότερα είναι πάρα πολύ δύσκολα να ανταπεξέλθουν οι διοικήσεις των ομάδων σ’ όλα αυτά, με δικά τους χρήματα. Ούτε διαφημίσεις-χορηγίες υπάρχουν, αφού το σύνολο των επαγγελματιών έχει πληγεί αυτή τη στιγμή από την κατάσταση που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν θέλω να σκεφτώ ότι θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό μοιάζει πολύ πιθανό».

Λεονάρδος Κονδύλης (αντιπρόεδρος Θησέα Αγριάς)

Ο Λεονάρδος Κονδύλης

«Με τους αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, τα έσοδα των ομάδων πλήττονται,  και σε ό,τι αφορά τις χορηγίες και σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας και ημέρας σε κάθε εντός έδρας αγώνα. Ευελπιστούμε ώστε ένα 20% τουλάχιστον του κάθε γηπέδου ν’ ανοίξει για το κοινό, ώστε να μπορούν οι ομάδες ν’ ανταπεξέλθουν έστω στα έξοδα των εντός έδρας διαιτησιών. Σ’ αυτήν την κατηγορία η διαιτησία είναι ακριβή και χρειαζόμαστε κάποια έσοδα, αλλιώς θα χρειαστεί να «ματώσουμε» περισσότερο και γι’ αυτά τα έξοδα, μαζί με όλα τα άλλα.

Στον δικό μας τον όμιλο είχαμε ήδη τη μη συμμετοχή του ΑΠΟ Βελούχι, οπότε έχουν μείνει σχετικά λίγες ομάδες (σ.σ. 11 συνολικά στον 4ο Όμιλο). Αυτές οι ομάδες είναι νοικοκυρεμένες όπως βλέπουμε, οπότε θεωρώ ότι θα τελειώσουν όλες το πρωτάθλημα. Αλλά στους υπόλοιπους ομίλους μοιάζει πολύ πιθανό να έχουμε αποχωρήσεις κάποιων συλλόγων κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς».

*Το «Magnesiasports» αναζήτησε και την άποψη του προέδρου του ΓΣ Αλμυρού, Δήμου Περπερίδη, με τον οποίο δεν κατόρθωσε να έρθει σε επικοινωνία, ενώ σύμφωνα με εκπροσώπους του συλλόγου, δεν υπάρχει επιθυμία για τοποθέτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.