Τη Δευτέρα τα σπουδαία για Ολυμπιακό Βόλου

Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Αν αυτό γίνει, τότε στον Ολυμπιακό Βόλου, θα είναι σίγουροι πλέον μεθαύριο ότι θα αγωνιστούν στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία και θα κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό, που θα αρχίσει να υλοποιείται από τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο (φωτό) και τους συνεργάτες του από την επομένη με βάση τα δεδομένα αυτής της απόφασης, που έχουν να κάνουν με το μπάτζετ της επόμενης περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες της νέας Football League είναι σημαντικά λιγότερα απ’ αυτά των ομάδων που θα συμμετάσχουν στη Super League 2.

Ωστόσο, στον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν να πιστεύουν ότι τίποτα ακόμη και τώρα δεν είναι σίγουρο και πως μπορεί να υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, που μπορεί να επηρεάσει θετικά και τους ίδιους, αφού είναι κοινό μυστικό ότι οι πιέσεις προς την κυβέρνηση έχουν ενταθεί, καθώς θίγονται ομάδες μεγάλων πόλεων και με ιστορία. Πάντως, υπάρχει το σενάριο πως, αν στη Βουλή τη Δευτέρα για τον οποιονδήποτε λόγο δεν ψηφιστεί η τροπολογία, τότε η ΕΠΟ δε θα έχει άλλα χρονικά περιθώρια να περιμένει και θα δημιουργήσει μία Football League (που θα παραμείνει η δεύτερη κατηγορία) δύο ομίλων, καθώς με τις 12 ομάδες που λέει η προκήρυξη ότι θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική, δε θα μπορεί να διεξαχθεί σε έναν όμιλο.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.