Τη δύσκολη νίκη ο Ολυμπιακός, τα παράπονα για τη διαιτησία η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, πέταξε όμως στα σκουπίδια διαδοχικές ευκαιρίες στο τελευταίο τετράλεπτο για να κερδίσει και οι έμπειροι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το κενό και με δύο τρίποντα από Λαρεντζάκη και Γουόκαπ κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη με 79-71 για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης ΑΕΚ, επικρατώντας στο φινάλε.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στην μεγαλύτερη διάρκεια του με την Ενωση να μένει κοντά στο σκορ διεκδικώντας τις πιθανότητες της για τη νίκη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τους Γκος, Μακκίσικ και Σίκμα, φανέρωσε σε έναν ακόμα αγώνα επιθετικό πρόβλημα και σίγουρα είναι ένα γεγονός που πρέπει να τεθεί υπό εξέταση από τον Έλληνα τεχνικό.

Η ΑΕΚ, που προβλημάτισε την 1η αγωνιστική με το Λαύριο, ήταν πολύ καλή, κράτησε χαμηλά το σκορ του αγώνα, αλλά στο τέλος κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση της στοίχισαν τη νίκη.

Στην Ένωση θεωρούν ότι ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξαν και οι διαιτητικές αποφάσεις, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να έχουν πολλά παράπονα από το διαιτητικό τρίο των Τσαρούχα-Κατραχούρα-Τεφτίκη και ειδικά από την πρώτη και μετά το τέλος του αγώνα έστειλαν το μήνυμά τους.

Συγκεκριμένα, η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της στα social media ανάφερε χαρακτηριστικά: «Όλη η Ελλάδα απόψε είδε… Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ. Και εις ανώτερα»!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12 (2), Κάναν 8 (2), Φαλ 4, Παπανικολάου 11, Πίτερς 16 (2), Λούντζης 3, Λαρεντζάκης 14 (2), Πάπας, Μπραζντέικις 2, Μιλουτίνοβ 9

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 10, Χολ 3 (1), Νετζήπογλου 3 (1), ΜάκΛεμορ 5, Κουζέλογλου 2, Φλιώνης 7 (1), Κουζμίνσκας 23 (4), Καμπενγκέλε 7, ΜακΡέι 11.

Καθάρισε από το πρώτο

δεκάλεπτο ο Προμηθέας

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για την Basket League ο Προμηθέας, που επικράτησε εύκολα με 87-75 της Καρδίτσας στην Πάτρα, σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική.

Ο Προμηθέας «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο καθώς προηγήθηκε με 21-4 στο 4΄ ενώ έκλεισε το δεκάλεπτο στο εντυπωσιακό +27 (37-10).

Δεκάλεπτα: 37-10, 48-26, 66-50, 87-75

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Παπαθεοδώρου): Κόνιαρης 11 (1), Χρυσικόπουλος 13 (3), Ετσενίκε 13, Κούρουτς 8 (2), Χέιλ 8 (1), Ρέινολντς 6 (2), Κάουαν 15, Πλώτας 2, Μπαζίνας 2, Πρέκας, Κόφι 8, Καραγιαννίδης 1

Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Παπανικολόπουλος): Γουάιτ 9, Μπιουκάναν 16, Κλάσεν 4, Σμιθ 9 (1), Καμπερίδης 5 (1), ΜακΚάλουμ 2, Μαλέλης, Δίπλαρος 18 (4), Χρηστίδης 2, Τσούκας, Σάιμπερτ 10 (2).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.