Το αντιμετωπίζουν με καχυποψία

Με καχυποψία αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των φιλάθλων της πόλης, το τελευταίο περιστατικό οπαδικής βίας που καταγράφηκε στην πόλη μας. Δεν μπορώ να αποκλείσω οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο αρκετοί (μέσα σ’ αυτούς και εγώ) εγείρουν ερωτήματα, για το πώς είναι δυνατόν να συνέβησαν όλα αυτά που περιέγραψε το φερόμενο θύμα της επίθεσης, μέρα μεσημέρι μέσα στο κέντρο του Βόλου, δίχως κάποιος να παρέμβει, ενώ ούτε ο ίδιος φέρεται να κάλεσε την αστυνομία.

Η καταγραφή μάλιστα του καταγγελλόμενου επεισοδίου έγινε την επόμενη ημέρα. Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι πράγματι συνέβη κάτι, έστω και με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περιγράφει το φερόμενο θύμα.

Η υπόθεση της οπαδικής βίας είναι πολύ σοβαρή και αυτή την περίοδο, για πολλοστή φορά μάλιστα, εξετάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπισή της. Είναι όμως θέμα νόμων ή θέμα κουλτούρας που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διαπνέει ανθρώπους που βρίσκονται σε όλες τα επίπεδα του αθλήματος;

Δ. Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.