Το μέλλον ξεκινά: Η παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου Ποδοσφαίρου Γυναικών

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου στην Αθήνα το Στρατηγικό Πλάνο Ποδοσφαίρου Γυναικών, σε μία εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των FIFA και UEFA, εκπρόσωποι των Εθνικών Ομάδων Γυναικών και άλλοι άνθρωποι του χώρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο, αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα και τόνισε ακόμη ότι ο γυναικείος Αθλητισμός ξεκίνησε στην αρχαία Σπάρτη και θα ήταν παράλογο στην Ελλάδα να μην βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο το γυναικείο ποδόσφαιρο, γι αυτό και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και απηύθυνε τις ευχαριστίες του στους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Elkham Mammadov, Europe Regional Director της FIFA, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την πρόσκληση και τόνισε τη στήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΠΟ για το ποδόσφαιρο Γυναικών. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη σπουδαία ημέρα και να θέσουμε τα θεμέλια της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου», ανέφερε η Nadine Kessler, UEFA Managing Director of Womens Football, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Γερμανία και κάτοχος τριών Champions League, μεταξύ άλλων διακρίσεων ως παίκτρια.

H Anne Noe, Member of FIFA Women’s Football Expert Group, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με τα στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας τα τελευταία δύο χρόνια και έδωσε τις ευχές της για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας.

Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Ελένη Κακαμπούκη, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ομάδα και τόνισε ότι το σημαντικότερο από όλα είναι να γίνεται σωστή δουλειά από τις μικρές ηλικίες.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ευχαρίστησε τη FIFA και την UEFA και ξεχωριστά τους εκπροσώπους των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών που ήταν παρόντες και παρούσες στην εκδήλωση, όπως και όλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που εργάστηκαν για το στρατηγικό πλάνο. Χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και με τη φράση «πιστεύουμε ότι δημιουργούμε έναν νέο πολιτισμό στο γυναικείο ποδόσφαιρο», προχώρησε στην παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.