Το Μητρώο, η αναγνώριση και η ενίσχυση

Γιατί τα αθλητικά σωματεία κινδινεύουν να χάσουν την οικονομική στήριξη από την Πολιτεία

18 εκατομμύρια ευρώ θα χορηγηθούν σύμφωνα και με δημοσιεύματα ως έκτακτη ενίσχυση σε ερασιτεχνικά σωματεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται έως τώρα, με το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σύλλογο να φτάνει τα 1200-1500 ευρώ. Ωστόσο είναι αναγκαίο το κάθε σωματείο να εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων, διαθέτοντας παράλληλα  την ειδική αθλητική αναγνώριση, όπως προβλέπεται.

Για να εγγραφεί ένα σωματείο στο Μητρώο της ΓΓΑ θα πρέπει να υποβάλλει τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και τις 5 Ιουνίου. Για να πάρει πάλι την ειδική αθλητική αναγνώριση απαιτούνται αρκετά δικαιολογητικά, που είναι ζήτημα αν προλαβαίνει κανείς να τα συγκεντρώσει όλα, να πάρει τη σχετική αναγνώριση και να κάνει τη διαδικασία για να ενταχθεί στο Μητρώο. Το τι θα ακολουθήσει για έναν σύλλογο αν δεν ενταχθεί στο Μητρώο είναι ένα καλό ερώτημα, όπως και το αν θα μπορεί από εκεί και πέρα να λειτουργεί και να συμμετέχει σε διοργανώσεις. Την ενίσχυση πάντως χωρίς να εγγραφεί στο Μητρώο δεν θα την πάρει σε καμία περίπτωση με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Σύμφωνα πάντως με τη ΓΓΑ, από τις 13 Απριλίου έχουν ενημερωθεί οι 48 αθλητικές Ομοσπονδίες για να αποστείλουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία των σωματείων μελών τους, προκειμένου να ξεκινήσει η όλη διαδικασία,, ενώ τονίζεται ότι έχουν ήδη ανταποκριθεί οι 42 εξ αυτών (πλην των ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΥΔΑ και ΟΜΑΕ). Ο ΣΕΓΑΣ πάντως απάντησε ότι η εγγραφή των Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων της ΓΓΑ είναι διαδικασία που αφορά αποκλειστικά τα ίδια τα Σωματεία και όχι τις Ομοσπονδίες.

Σημειώνεται ότι, με δεδομένο ότι οι ΚΑΔ των Σωματείων παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας, ίσως απαιτείται νέα παράταση της υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών προθεσμίας που λήγει την 5η Ιουνίου 2020» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.