Το «τελευταίο αντίο» στον Πάολο Ρόσι

Το τελευταίο «αντίο» στον Πάολο Ρόσι είπαν το Σάββατο (12/12) στην Βιντσέτζα συγγενείς, φίλοι και απλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.

Στον Καθεδρικό Ναό της ιταλικής πόλης τελέστηκε η κηδεία του 64χρονου μέσα σε μία άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, με τους πρώην συμπαίκτες του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 να κρατούν το φέρετρό του.

Ο «Παμπλίτο» «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (10/12) «βυθίζοντας» στην θλίψη τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, κυρίως, όμως, το ιταλικό ποδόσφαιρο όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Από χθες (11/12) χιλιάδες άνθρωποι είχαν μεταβεί στο Στάντιο Μέντι της Βιντσέντζα για να πουν το τελευταίο αντίο στον παλαίμαχο στράικερ της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ισπανίας το καλοκαίρι του 1982.

Το φέρετρο κουβάλησαν οι τότε συμπαίκτες του στα γήπεδα της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου, Μάρκο Ταρντέλι, Αντόνιο Καμπρίνι, Τζανκάρλο Αντονιόνι, Φούλβιο Κολοβάτι, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, Μπέπε Μπέργκομι, Φράνκο Μπαρέζι, Ντανιέλε Μασάρο και Τζοβάνι Γκάλι.

Ο κόσμος χειροκροτούσε στη διάρκειά της πομπής, φωνάζοντας το όνομα του εκλιπόντος «Πάολο, Πάολο», ενώ εκείνη πλησίαζε προς την είσοδο του ναού.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την φανέλα της Ιταλίας, όπως και αυτές της Βιντσέντζα και της Γιουβέντους. Εξαιτίας των μέτρων του κορωνοϊού μέσα στο ναό επετράπη η είσοδος σε 300 άτομα.

«Αυτές τις ημέρες έχουμε λάβει συγκινητική συμπαράσταση. Ελπίζω ο Πάολο να μπορεί να την δει» ανέφερε μετά την κηδεία η σύζυγος του Ρόσι, Φεντερίκα Καπαλέτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.