Το τμήμα πόλο της Νίκης για το “Haba – Waba” και το… “λαμπρό” μέλλον των Ακαδημιών

Πέρα από την τοποθέτηση του κ. Πέτρου Μπλάνα, τον λόγο στη Συνέντευξη Τύπου του τμήματος πόλο της Νίκης Βόλου πήραν τέσσερις ακόμα άνθρωποι που ασχολούνται με το τμήμα υδατοσφαίρισης του συλλόγου των κυανόλευκων, με τους γονείς Κανάκη, Καραδήμου και Γκανάτσιο, αλλά και τον προπονητή, Γιώργο Αδαμάσογλου, να τοποθετούνται για το τουρνουά “Haba – Waba”, στο οποίο η Νίκη συμμετείχε και διέπρεψε το καλοκαίρι, αλλά και για την επόμενη μέρα των Ακαδημιών του τμήματος.

Αναλυτικά:

Γιώργος Αδαμάσογλου: «Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους που είστε κοντά μας. Θα ήθελα να σας πω μερικά λόγια για το «Haba-Waba», που σημαίνει ουσιαστικά «Χαρούμενο Μωρό με Μπάλα στο Νερό». Ξεκίνησε το 2008 στην Ιταλία, συμμετείχαν ομάδες από όλο τον κόσμο, συνεχίστηκε στον Καναδά, φέτος διεξήχθη στην Ελλάδα και ακολουθεί η Βραζιλία, η Αίγυπτος και η Ολλανδία. Το καλοκαίρι στην Αθήνα συμμετείχαν περίπου τριάντα ομάδες, ανάμεσά τους ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, το Φάληρο, αλλά και μία ομάδα από την Αίγυπτο. Σκοπός του τουρνουά ήταν να ασχοληθεί με μικρής ηλικίας παιδιά. Σκοπός δικός μας, το να ασχοληθούμε δηλαδή με τόσο νεαρούς αθλητές, είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και η κάλυψη του κενού ηλικιών από 6 έως 11 ετών, που αρέσει σε αυτά τα παιδιά η ενασχόληση με τη μπάλα και στρέφονται στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το βόλεϊ. Πλέον, αν κάποιο παιδί ξέρει μπάνιο κι έχει βαρεθεί την κολύμβηση, μπορεί να πάει στο πόλο.

Το τουρνουά που συμμετείχαν προωθούσε τέσσερις αξίες: ομαδικότητα, κίνηση, ευ αγωνίζεσθαι και σεβασμός. Συμμετείχαμε με δύο ομάδες, μία κάτω των 9 ετών και μία κάτω των 11. Πήγαμε αρκετά καλά στα μεγαλύτερα παιδιά, φτάσαμε πολύ κοντά στη διάκριση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Να φανταστείτε, στον όμιλό μας υπήρχαν πέντε ομάδες και οι τρεις από αυτές πήραν μετάλλιο, ενώ από μεγάλες ομάδες χάσαμε στο γκολ. Όσον αφορά την Κ9, φτάσαμε αήττητοι μέχρι τον τελικό. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία, πολύ ανεβασμένη τεχνική κατάρτιση για την ηλικία μας, τα παιδιά αγάπησαν το άθλημα και ανυπομονούσαν να ξεκινήσει η φετινή χρονιά.

Αγωνιστικά, δείξαμε φοβερό πρόσωπο. Όσοι γνωρίζουν καλά το άθλημα, να πω ότι μια ομάδα, με παίκτες 9χρονους, έβαζε γκολ με «γυριστά». Στην Αθήνα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Στο τουρνουά βρισκόταν ο ομοσπονδιακός προπονητής μας, Θοδωρής Βλάχος, που μας έδωσε συγχαρητήρια και μας παρείχε τη στήριξή του, σε ό,τι χρειαστούμε στο μέλλον. Παράλληλα, ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κροατίας, ο οποίος εξέφρασε πολύ καλή άποψη για τη δικιά μας ομάδα. Αυτό τα λέει όλα».

Δήμητρα Καραδήμου: «Εγώ αυτό που θέλω να πω και να τονίσω, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα μικρά τους παιδιά. Είναι πολύ δύσκολο για έναν γονέα να αφήσει το παιδί του σε ανθρώπους που δεν τους γνωρίζει καλά. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και για τα παιδιά και για εμάς το ταξίδι στην Αθήνα. Είδαμε ορισμένα πράγματα στην πράξη, τα παιδιά μάθανε να συνεργάζονται εντός κι εκτός πισίνας. Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, οι νεαροί μάθανε πώς να δουλεύουν, να οργανώνονται και να πειθαρχούν. Πολύ σημαντικό είναι πως το διασκέδασαν, ανεβάσαμε την αυτοπεποίθησή τους και ένιωσαν το ταξίδι. Πώς θα φτάσει κάποιος μέχρι τη διάκριση, τη διαδρομή που πρέπει να κάνει. Γέμισαν όλα τα παιδιά βιώματα, πράγματα που δεν μπορούν να ζήσουν άλλα παιδιά στην ηλικία τους. Το σημαντικότερο, όμως, που έμαθαν αυτά τα παιδιά είναι ότι ο μόνος τρόπος να εκπληρώνεις τους στόχους που έχεις θέσει, είναι η πολλή δουλειά».

Θανάσης Κανάκης: «Έχω την χαρά και την ευτυχία να είμαι στην οικογένεια της υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου και να συνοδέψω τα παιδιά αυτά στο τουρνουά της Αθήνας το καλοκαίρι. Δεν την περίμενα αυτήν την απίστευτη εμπειρία, ευχαριστιόμουν μέρα με τη μέρα το χαμόγελο των παιδιών και το πόσο πολύ διασκέδαζαν. Ευχαριστώ τη διοίκηση της Νίκης που μας έδωσε την ευκαιρία εμάς τους γονείς να μπούμε σε αυτό το «κλαμπ». Προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας μας, μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ. Αδαμάσογλου, γιατί έχει αυτήν την «τρέλα» σε αυτό που κάνει και του βγαίνει σε καλό και για τα παιδιά που προπονεί. Ευελπιστώ να είμαστε καλά, τα παιδιά πάνω απ’ όλα και μετά οι άνθρωποι που τρέχουν το τμήμα, να συμμετέχουμε ξανά στο τουρνουά και κάθε μελλοντική επιτυχία είναι ευπρόσδεκτη».

Κώστας Γκανάτσιος: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά στο τμήμα και φαίνεται. Σε όλα τα τμήματα των υποδομών, φτάσαμε στα ημιτελικά, ενώ η ανδρική ομάδα ανέβηκε στην Α2 πέρσι. Με πολλές δυσκολίες και προσπάθειες, έχουμε φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Να ευχαριστήσουμε τους προπονητές που έχουν την “τρέλα” που ανέφερε παραπάνω ο Θανάσης, είμαστε οικογένεια και πετυχαίνει, βάσει των αποτελεσμάτων που φέρνουμε».

Τέλος, ο Κώστας Σκοτεινιώτης, Γενικός Αρχηγός του τμήματος υδατοσφαίρισης, που παρακολουθούσε τη συνέντευξη μαζί με τους δημοσιογράφους, προχώρησε σε μία μικρή τοποθέτηση: «Αξίζει όλο και περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν και να γνωρίσουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Να το θυμόμαστε όλοι αυτό. Θέλουμε κοντά μας και τα κορίτσια και τα αγόρια και πραγματικά κανένα παιδάκι δεν έχει να χάσει τίποτα από την ενασχόλησή του με το πόλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.