Τρίποντο για ΝΠΣ Βόλος με 1-0 επί της Ξάνθης και πρώτη νίκη για Στ. Ξηροφώτο

Προσπάθεια του Γκουαροτσένα στο ματς με την Ξάνθη

Πρώτη νίκη για τον ΝΠΣ Βόλος στη διαδικασία των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ και επίσης πρώτο τρίποντο για τον Βολιώτη τεχνικό των κυανέρυθρων, Στέφανο Ξηροφώτο, ο οποίος μετά από τρεις ήττες πανηγύρισε για παρθενική φορά μετά το 1-0 υπέρ της ομάδας κόντρα στην Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό. Η επιτυχία ήρθε με το γκολ του Τσαούση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κράτησαν χωρίς δυσκολία το σκορ. Έτσι έφτασαν τους 30 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά από τους Θρακιώτες, που έμειναν στους 18, στους 12 πόντους.

Η διάταξη των ομάδων

Για τον ΝΠΣ Βόλος ο Mελίσσας ήταν ο τερματοφύλακας, ενώ στην άμυνα Ντεντάκης και Φεράρι ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ και οι Οικονόμου, Διαμαντής οι δύο στόπερ. Τσοκάνης, και Μαξ είχαν ανασταλτικές αρμοδιότητες κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ Ζοάο, Τσαούσης στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και Γκουαροτσένα στον άξονα βοηθούσαν τον κλασικό προωθημένο Μάντζη σ’ ένα 4-5-1.

Από την άλλη η Ξάνθη ξεκίνησε με 4-4-2. Ο Άμπαντ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, και Κασάδο ήταν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα. Καμαρά και Κοβάσεβιτς αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ, Στάρτζεον και Ντε Αμορίμ τους δύο ακραίους μεσοεπιθετικούς, ενώ οι Εντουάρντο και Φοσέ το επιθετικό δίδυμο.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο οπισθοχωρημένος Γκουαροτσένα έσωσε τον ΝΠΣ Βόλος στο 15’, διώχνοντας στη γραμμή με το κεφάλι, μετά από κεφαλιά του Λισγάρα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 18’ ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων, με τον Μάντζη να βρίσκει από θέση μέσα αριστερά και από το ύψος της περιοχής τον Γκουαροτσένα, που αυτή τη φορά τελείωσε τη φάση με ένα καλοζυγισμένο δεξί σουτ, το οποίο πήγε στην αγκαλιά του Άμπαντ.

Στο 42ο λεπτό ο Κοβάσεβιτς, ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, προτίμησε να δώσει πάσα στον Μπαριέντος αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση και η άμυνα του ΝΠΣ Βόλος έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι κυανέρυθροι σκόραραν, γράφοντας το 1-0. Ο Μάντζης, κάνοντας θαυμάσια κίνηση με την μπάλα στα πόδια από κεντρικό άξονα τράβηξε όλον τον κόσμο επάνω του και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε για τον αφύλακτο και καλυπτόμενο Τσαούση. Αυτός βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης και με ένα εξαιρετικό αριστερό πλασέ στην απέναντι αριστερή γωνία έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου, που πήγε έτσι προηγούμενη στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 62’ κι ενώ η Ξάνθη είχε την κατοχή στην επανάληψη, χωρίς να μπορεί να γίνει ουσιαστικά απειλητική, ο Ζοάο έφτασε κοντά στο 2-0 με ένα πανέξυπνο σουτ, με το οποίο σημάδεψε το δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας, αλλά ο Άμπαντ ενήργησε σωτήρια και με δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ γλίτωσε τους Ξανθιώτες.

Στη συνέχεια ο ΝΠΣ Βόλος έκανε πολύ σωστή διαχείριση του αγώνα, αμυνόταν πολύ σωστά και δεν κινδύνευε, μπορώντας να κρατήσει ως το τέλος το υπέρ του αποτέλεσμα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Mελίσσας, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου, Διαμαντής, Τσοκάνης, Μαξ, Ζοάο (79’ Λύρατζης), Τσαούσης (89’ Μπαλογιάννης), Γκουαροτσένα, Μάντζης (93’ Κάσες)

ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά (53’ Τερκί), Κοβάσεβιτς (73’ Μουλέν), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (73’ Τζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (30’ λ. τρ.  Μπαριέντος), Φοσέ (53’ Κάστρο)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.