UEFA: Ανέστειλε τα σχέδια για το ταμείο 6 δισεκατομμυρίων ευρώ

Η UEFA ανέστειλε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ταμείου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε ως στόχο να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της Covid-19.

Αυτό αποκάλυψε το Bloomberg, εξηγώντας ότι η UEFA σχεδίαζε και εργαζόταν πάνω στο συγκεκριμένο πακέτο βοήθειας για περίπου ένα χρόνο, βασιζόμενη στην αμερικανική τράπεζα Citigroup Inc. για να οργανώσει τη χρηματοδότηση.

Το εν λόγω ταμείο ήταν μέρος της στρατηγικής της UEFA για να βοηθήσει τους συλλόγους μετά από περισσότερο από ένα χρόνο κλεισίματος γηπέδων, αλλά και τη μείωση των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όμως, τα προβλήματα στον καθορισμό του τρόπου, με τον οποίο το ταμείο θα «εντάσσονταν» στην UEFA, αλλα και το πώς θα διανέμονταν τα χρήματα στους συλλόγους, προκάλεσαν διαφωνίες στις συζητήσεις και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε να αποφύγει τις συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν γι’ αυτούς τους λόγους.

Η UEFA, σύμφωνα με το Bloomberg, εξετάζει εναλλακτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας με άλλο φορέα ή ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης πόρων.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.