Βετεράνοι και Νέοι Αθλητές Στίβου στο Πανθεσσαλικό

Οι πανελλήνιες διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ στον Βόλο το καλοκαίρι

Οριστικοποιήθηκαν τα δεδομένα για τη φιλοξενία δύο πανελλήνιων διοργανώσεων Στίβου στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπως έγινε γνωστό και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με την αγωνιστική δράση να λαμβάνει χώρα τον ερχόμενο Ιούνιο και Ιούλιο.

Συγκεκριμένα προτάθηκε από το ΣΕΓΑΣ η διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων Στίβου Βετεράνων Αθλητών τον ερχόμενο Ιούνιο και τον επόμενο Ιούλιο της διοργάνωσης των Νέων Αθλητών στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική πρόταση που κατατέθηκε υπόψη του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν ανταλλαγής επιστολών και επικοινωνίας µε τα στελέχη του φορέα, συναποφασίστηκε να υλοποιηθούν οι αγώνες στίβου επί του συνόλου των αθλημάτων της κατηγοριών, σύμφωνα µε τους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται από τα πρωτόκολλα επίσημων αγώνων Στίβου και σύμφωνα πάντα µε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τονίζεται δε ότι σύμφωνα µε εκτιμήσεις του ΣΕΓΑΣ που αναφέρονται σε σχετικές επιστολές, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Νέων, αναμένεται η συμμετοχή αριθμού συμμετεχόντων (αθλητές, προπονητές, συνοδοί κλπ), μεγαλύτερος αυτού των 2.000 επισκεπτών, µε αυτονόητα αποτελέσματα για την τόνωση της οικονομίας και την προβολή της πόλης.

Το κόστος των συγκεκριμένων διοργανώσεων αφορά κυρίως δαπάνες φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή) συντελεστών και υπολογίζεται στο ύψος των 10.000 ευρώ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων και στο ύψος των 15.000 ευρώ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η έγκριση για:

-Τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Βετεράνων Αθλητών τον Ιούνιο

του 2021 και των Νέων για τον ερχόμενο Ιούλιο στις εγκαταστάσεις του  Σταδίου.

– Την ανάθεση στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ της ευθύνης διοργάνωσης των πρωταθλημάτων.

– Την προέγκριση ποσού ύψους 25 χιλιάδων ευρώ που αφορά τις δαπάνες φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή) συντελεστών των πρωταθλημάτων, ποσό το οποίο θα βαρύνει τον προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου, οικονομικού έτους 2021.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.