Βοσνακίδης: Επαθα πλάκα με τον κόσμο, όλα στον Ολυμπιακό Β. λειτουργούν ρολόι

Δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολεύκων στο magnesiasports

Ένας παίκτης που έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές, έχει κληθεί για προπόνηση από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική ανδρών και έχει παίξει και σε δύο φιλικά προετοιμασίας (μη επίσημα), ενώ έχει και τη διεθνή εμπειρία στις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας, σίγουρα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, άσχετα αν η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμεναν πολλοί. Ο λόγος για τον Δημήτρη Βοσνακίδη, τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό, που ήρθε φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου, για να ενισχύσει τους ερυθρολεύκους στα μετόπισθεν.

Ο υψηλόσωμος και δυναμικός αμυντικός μίλησε στο magnesiasports στο ξενοδοχείο Μύθος στο Ελατοχώρι Πιερίας, που έχει καταλύσει η ομάδα για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της, τονίζοντας ότι ένα από τα μεγάλα πλεονέκτημα του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο κόσμος του.

Παράλληλα, επεσήμανε πως αποτελεί μία μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα και το φορτίο που πέφτει σ’ αυτόν και τους συμπαίκτες του βάσει του πλούσιου παρελθόντος είναι μεγάλο, αλλά πιστεύει ότι θα μπορέσουν να το σηκώσουν. Συν τοις άλλοις δήλωσε εντυπωσιασμένος με τον κόσμο της ομάδας στην «πρώτη» την  περασμένη Τετάρτη, ενώ διαβεβαίωσε πως όλα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο λειτουργούν ρολόι…

Αναλυτικά ο 25χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε:

Για τον λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Γιατί πιστεύω ότι είναι μία μεγάλη ομάδα και έχει στόχους. Από την πρώτη μέρα που μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας μου είπαν για τους στόχους που έχουν και πιστεύω σ’ αυτό το πράγμα και εγώ. Θεωρώ ότι γίνεται μία πάρα πολύ καλή δουλειά και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ότι ο καθένας θα ερχόταν στον Ολυμπιακό Βόλου. Με το που άκουσα την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου, κατευθείαν είπαν το “ναι”, παρόλο που είχα κι άλλες προτάσεις και θα μπορούσα να πάω και αλλού».

Για τις διαφορές που βλέπει στην προετοιμασία, έχοντας και την εμπειρία του εξωτερικού:

«Δεν έχει πολλές διαφορές, σχεδόν καθόλου. Όλα γίνονται πολύ επαγγελματικά  από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε μέχρι το τέλος της ημέρας. Όλα είναι στην εντέλεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα, έχουμε τα πάντα, έχουμε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα».

Αν πιστεύει ότι μπορεί λόγω των ποδοσφαιρικών εμπειριών που κουβαλά να πάρει και έναν πιο ηγετικό ρόλο:

«Εγώ θα παίζω κανονικά κι αυτό έρχεται μόνο του. Έχουμε ηγέτες στην ομάδα, τον Στάθη Ρόκα, τον Νίκο Μπουτζίκο. Με βάση τις εμπειρίες μου θα προσπαθώ να δίνω το καλύτερο. Αν δέσουμε, αυτό θα βγει μόνο του στο γήπεδο. Η φανέλα είναι πολύ βαριά και είναι δύσκολο να αναπληρώσεις ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει απ’ αυτήν την ομάδα, ωστόσο θα προσπαθήσω . Θα δίνω το 100%, για να το καταφέρω».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στ’ αποδυτήρια, μιλούσαν για οικογενειακό κλίμα που υπήρχε ήδη από πέρσι. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα, πολύ καλά αποδυτήρια κι έτσι θα συνεχίσουν να είναι, γιατί έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες που τους ενδιαφέρει πολύ αυτό το κομμάτι. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, σκυμμένο το κεφάλι, δουλειά και όλα δουλεύουν ρολόι.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα και η πόλη μου άρεσε πάρα πολύ και οι οπαδοί και η ομάδα. Στην πρώτη προπόνηση που κάναμε ήρθαν πάρα πολλοί οπαδοί και μου άρεσε πάρα πολύ αυτό. Έπαθα … πλάκα. Και μου είπαν ότι ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος, αρκεί να τον “ξυπνήσουμε” εμείς. Κακά τα ψέματα στην κατηγορία που βρισκόμαστε ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η πιο φανέλα σίγουρα. Έχουμε δύσκολο φορτίο από τους προηγούμενους και θα προσπαθήσουμε να το σηκώσουμε».

Για το δέσιμο των παικτών, ώστε να γίνουν ομάδα:

«Αυτό γίνεται με τον χρόνο. Έχουμε πολύ χρόνο, μέχρι να ξεκινήσουμε και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι, όταν πρέπει».

Γ ια το αν τον προβληματίζει η γενικότερη ρευστότητα στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Εμείς μέχρι στιγμής είμαστε πολύ καλά και όλα δουλεύουν ρολόι. Στην Ελλάδα βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται κα θα φανεί στο μέλλον. Όλα είναι στην …πένα στη ομάδα μας και δε μας λείπει τίποτα».

Για την επαφή που είχε με τον Ολυμπιακό Β. σε μικρή ηλικία:

«Όταν ήμουν μικρός, τότε που βρισκόμουν στη Ιταλία, είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό Βόλου, που είχε ανέβει τότε στη Σούπερ Λίγκα, για να έρθω εδώ. Αλλά είχα άλλα σχέδια τότε».

Για την εμπειρία του με τις εθνικές ομάδες:

«Έχω παίξει σε όλες τις εθνικές και στην ανδρών επί Σάντος, που με “πήγαινε” πάρα πολύ . Με είχε πάρει, όταν ήταν τραυματίας ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, και έπαιξα σε φιλικό με την U21 της Ελλάδος και με μία ομάδα από το Ισραήλ. Για 15 μέρες πριν το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής είχα πάει στην προετοιμασία με την Εθνική Ανδρών. Έχω παίξει και τρία Euro με τις μικρές εθνικές ομάδες»

Για τον στόχο που θέτει ο ίδιος για φέτος:

«Στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δε θέλουμε να λέμε λόγια, όμως δουλεύουμε πολύ σκληρά και ο προπονητής μας είναι πάρα πολύ πιεστικός. Δίνει βάση στην πειθαρχία, στην πίεση, στην τακτική και θεωρώ ότι η πολύ καλή δουλειά που κάνουμε, θα βγει στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι αγαπάνε την ομάδα και η παρουσία του θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, έχουμε τον κόσμο μας, κάτι που δεν έχουν πολλές ομάδες».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.