Ξεκινούν οι έλεγχοι στα γήπεδα της SL1 για κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Οι κ.κ. Βρούτσης και Λυσάνδρου
Αρχής γενομένης αύριο Τρίτη με τη Λεωφόρο, την Αγιά Σοφιά και το Γ. Καραϊσκάκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (15/1) στο Υπουργείο Αθλητισμού η συνάντηση του Υπουργού κ. Βρούτση με τον νέο πρόεδρο της Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης ανέφερε τα βασικά σημεία του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών έως και τις 12 Φεβρουαρίου είναι το «δέντρο», καθώς το «δάσος» είναι μην χρειαστεί οποτεδήποτε στο μέλλον να παρθούν ανάλογες αποφάσεις,.

Οριοθέτησε το σφικτό χρονοδιάγραμμα (εντός των προσεχών 10 ημερών) της επιθεώρησης και των 14 γηπέδων της SL -αρχής γενομένης αύριο Τρίτη με τα γήπεδα «Απόστολος Νικολαΐδης», «ΟΠΑΠ Arena» και «Γεώργιος Καραϊσκάκης»- από τεχνικά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη του Υπουργείου και των ΠΑΕ, για τη δρομολόγηση της εναρμόνισής τους με τις νέες προδιαγραφές των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες) και ταυτοποίησης εισόδου θεατών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση κατανομής της φετινής χρηματοδότησης σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, που όπως και πέρσι θα ανέρχεται συνολικά σε 66 εκατ. ευρώ και κάθε ΠΑΕ της Super League 1 θα λάβει από 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λυσάνδρου διαβεβαίωσε ότι η Super League είναι σύμμαχος της Πολιτείας και ότι επί της αρχής είναι σύμφωνοι στον συνεταιρισμό με τις νέες προβλέψεις για την ηλεκτρονική εποπτεία (κάμερες) και την ταυτοποίηση της εισόδου των θεατών, ενώ συνολικά επί των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου θα αποστείλει επιμέρους παρατηρήσεις τις προσεχείς ημέρες.

Πρότεινε -και αποδέχθηκε ασμένως ο Υπουργός- ώστε άμεσα οι Παρατηρητές της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) να εκπαιδευτούν σε σεμινάριο της Λίγκας, προκειμένου να υπάρξει εναρμόνιση και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους, ειδικά τώρα που πλέον ενεργοποιούνται -με δέσμια αρμοδιότητα εκ των εκθέσεών τους- διοικητικές ποινές για παραβατικές συμπεριφορές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.