Ξέσπασε σε κλάματα ο Τσιτσιπάς για τον τίτλο που κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο (video)

Το Μόντε Κάρλο είναι το… σπίτι του! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έκανε ξανά, καθώς κυριάρχησε στο Masters του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά μετά τους θριάμβους του 2021 και του 2022.

Ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο κορτ με 6-1 και 6-4 έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά και πανηγύρισε τον ενδέκατο τίτλο της καριέρας του, πρώτο για το 2024. Παράλληλα βελτίωσε και το ρεκόρ του στους τελικούς, καθώς πλέον έχει 11 νίκες και 17 ήττες σε συνολικά 28 ματς τίτλου.

Η εξαιρετική πορεία του Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο θα έχει επίδραση και στη θέση του στο ταμπλό καθώς απ’ το νούμερο 12 που βρίσκεται τώρα, θα… απογειωθεί στο νούμερο 7. Επιστρέφει στο Top 10 μετά από απουσία οκτώ εβδομάδων γεγονός που θα του προσφέρει και πιο ευνοϊκές κληρώσεις στα επόμενα τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο σετ. Έκανε μπρέικ νωρίς στο ματς, μόλις στο τρίτο γκολ, προηγήθηκε με 2-1, έκανε δεύτερο μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ για το 4-1 και έφτασε εμφατικά στην κατάκτηση του σετ πραγματοποιώντας και τρίτο μπρέικ για το 6-1. Χρειάστηκε μόλις 36 λεπτά!

Ο Ρουντ έγινε πιο ανταγωνιστικός στο δεύτερο σετ διατηρώντας το σερβίς του. Το ίδιο όμως έκανε και ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε το καθοριστικό μπρέικ στον αντίπαλό του στο δέκατο γκέιμ γράφοντας το τελικό 6-4 που τον έστεψε πρωταθλητή.

Η πορεία του Τσιτσιπά στους τίτλους άρχισε το 2018 στη Στοκχόλμη. Ακολούθησαν το 2019 η Μασσαλία, το Εστορίλ και το ATP Finals, το 2020 ξανά η Μασσαλία, το 2021, το Μόντε Κάρλο και η Λυών, το 2022 το Μόντε Κάρλο και η Μαγιόρκα, το 2023 το Λος Κάμπος στο Μεξικό και το 2024 και πάλι στο Μόντε Κάρλο.

Ο Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα ήταν φανερά συγκινημένος. Του βγήκε όλη η ένταση των προηγούμενων μηνών και μιας δύσκολης αγωνιστικά περιόδου με πολλές αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Ξέσπασε σε κλάματα σε μια έντονη συγκινησιακή στιγμή…

Πανευτυχείς ήταν βεβαίως και οι γονείς του Απόστολος και Τζούλια, οι οποίοι αντάλλαξαν ένα φιλί αμέσως μετά τον θρίαμβο του γιου τους…



πηγή:ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.