Ένοχοι, όχι ως τρομοκράτες, οι κατηγορούμενοι της ληστείας στο Βελβεντό λέει ο Εισαγγελέας

Την ενοχή των έξι κατηγορουμένων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης πρότεινε ο Εισαγγελέας, ο οποίος ωστόσο ζήτησε να κριθούν ένοχοι όχι ως τρομοκράτες, αλλά ως δράστες του κοινού ποινικού δικαίου.
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα , στους νεαρούς κατηγορουμένους πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τονίζοντας ότι συμπεριφέρθηκαν καλά σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στο περιστατικό, όπως οι πελάτες της τράπεζας ή ο πολίτης που κράτησαν για λίγη ώρα ως όμηρο, ενώ επιπλέον δεν διακινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.
Σε βάρος των κατηγορουμένων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που από την πρώτη στιγμή είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους και την δράση της οργάνωσης, είχαν αρνηθεί ότι οι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Βελβεντό υπήρξαν μέλη της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.