Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στο Ηράκλειο

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες ασχολούνταν με τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών αλλά και με τοκογλυφία και εκβίαση, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η μία εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε υποθέσεις τοκογλυφίας μέσω της παροχής δανείων με παράνομο και υπερβολικό τοκισμό ή ενεχυροδανεισμό προς οικονομικά ασθενή ή υπερχρεωμένα άτομα, καθώς και στη διακίνηση, προμήθεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Η άλλη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν επίσης στην κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθηκαν συνολικά επτά μέλη των οργανώσεων, καθώς και τρεις συνεργοί τους, από τους οποίους οι 7 είναι Έλληνες και οι 3 αλλοδαποί.
Παράλληλα η ΕΛΑΣ κατέσχεσε μεταξύ άλλων πάνω από 25.000 ευρώ, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και πέντε οχήματα.
Για την εμπλοκή τους στην πρώτη οργάνωση συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας από 21 έως 29 ετών, ενώ για τη συμμετοχή τους ως μέλη στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα Έλληνες ηλικίας 28 και 26 ετών και δύο Αλβανοί ηλικίας 37 και 26 ετών, ενώ συνελήφθη ως συνεργός τους ακόμη ένας Αλβανός 24 ετών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, που άσκησε εις βάρος τους διώξεις κατά περίπτωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.