Πρόσκληση σε συστράτευση για τη Δημοκρατική Παράταξη από τον Κώστα Σημίτη

Να συνεχιστούν εντατικά οι προσπάθειες συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες.

» Όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας».

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Σημίτη, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ήταν μια καλή και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την οικονομία και τα διεθνή θέματα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι προφανώς μίλησαν και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, «όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Σημίτη «για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.