Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου στην Ευρώπη

Την ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου στην Ευρώπη, η οποία «τα τελευταία χρόνια έχει οδηγηθεί σε μια απολύτως νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση» δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες εντός και μεταξύ των κρατών-μελών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο του Γκέτεμποργκ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη σύνοδο εξαιρετικά σημαντική, καθώς, όπως είπε, συζητείται η ανάγκη ενός πλαισίου κοινωνικής προστασίας, ενός κοινωνικού πυλώνα.

Πρέπει να συζητήσουμε την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως για εμάς τους Έλληνες είναι ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να βρούμε τρόπους ώστε το κοινωνικό κεκτημένο να βοηθά και τη νέα γενιά των εργαζόμενων, που δεν γνωρίζει καν τι θα πει κεκτημένο.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως δεν είναι σίγουρος ότι θα είναι εύκολο να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα πως «ίσως είναι ένα βήμα, προκειμένου να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και ευχαριστώντας τους εταίρους για το κύμα αλληλεγγύης, όπως ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.