«Δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε την νταλίκα», καταγγέλλει η θεία του 16χρονου που σκοτώθηκε

Αβάσταχτος είναι ο πόνος για τον τραγικό θάνατο του 16χρονου στην Κάρυστο που σκοτώθηκε στην άσφαλτο, σε ένα σοκαριστικό

τροχαίο δυστύχημα με νταλίκα, που οδηγούσε ένας 17χρονος.

Το μηχανάκι με το οποίο κινούνταν ο 16χρονος, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά – σε διασταύρωση στην Κάρυστο – με μια γκρι νταλίκα που οδηγούσε ένα 17χρονο αγόρι, με αποτέλεσμα ναα σημειωθεί το ανατριχιαστικό αυτό τροχαίο δυστύχημα.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου το πρωί Πέμπτης (27.06.2024) όταν ο 17χρονος που οδηγούσε την νταλίκα του πατέρα του χωρίς δίπλωμα, κινούνταν επί της οδού Οδυσσέως και στη συμβολή με τη Διονυσίου, πέρασε χωρίς να σταματήσει.

Εκείνη την ώρα περνούσε ο 16χρονος με το μηχανάκι του, με την σύγκρουση να είναι σφοδρή. Το παιδί βρέθηκε στην άσφαλτο να αιμορραγεί και την ίδια ώρα ο 17χρονος επιταχύνει και εξαφανίζεται.

«Το παιδί που ήταν στο φορτηγό λέει δεν τον είδε. Το παιδί ήταν παράλυτο, δεν κουνιόταν και ήρθε το ασθενοφόρο απλά και όταν σηκώθηκε, έτρεχε πολύ αίμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Live News.





«Τον εγκατέλειψε ναι, βέβαια λέει ότι δεν τον είδε, αλλά δεν γίνεται ο γείτονας από 10 μέτρα να άκουσε το μπαμ και η νταλίκα να μην είδε ότι χτύπησε ένα παιδί και τον άφησε στον δρόμο. Τον είχε από δεξιά και έπρεπε το φορτηγό να δώσει προτεραιότητα στο μηχανάκι», είπε η θεία του 16χρονου.

Οι αρχές εντόπισαν τον 17χρονο σε ερημική τοποθεσία και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Στον εισαγγελέα ο 17χρονος
Ο 17χρονος οδηγήθηκε σήμερα (28.06.2024) στον εισαγγελέα Χαλκίδας μαζί με τη μητέρα του. Μετά το πέρας της απολογίας του, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, μέχρι και τη δικάσιμο.

«Η μαμά του παιδιού μίλησε μαζί μας, ήρθε στο νοσοκομείο να μας βοηθήσει, είναι μάνα και καταλαβαίνει. Είναι μία μάνα και εκείνη που μπορούσε να ήταν το παιδί της. Ήταν δίπλα μας, έκλαιγε και φώναζε γιατί δεν πήρε εμένα και πήρε το παιδί», ανέφερε η θεία του 16χρονου.

«Ο ανιψιός μου 18 Ιουνίου πριν λίγες ημέρες είχε γενέθλια. Οδηγούσε μηχανάκι, πήγαινε από το σπίτι της γιαγιάς του σε σπίτι φίλου του, πήγαινε για καφέ, έτσι είπε στην γιαγιά του», συμπλήρωσε.

Τα δύο αγόρια γνωρίζονταν από το σχολείο. Είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους ωστόσο το τραγικό αυτό γεγονός ήρθε να βυθίσει στο πένθος την Κάρυστο.

«Δουλεύει στην επιχείρηση του μπαμπά του όμως, ας είναι 17 χρονών, δουλεύει και οδηγεί νταλίκα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε την νταλίκα. Και το άτυχο το παιδί το δικό μας αυτή την στιγμή δεν είναι καν στο χώμα. Το έχουν στείλει για νεκροψία και περιμένουμε να μας το φέρουν απλά να γίνει η κηδεία, να ηρεμήσουμε», είπε η θεία του 16χρονου.

Τις επόμενες μέρες συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην κηδεία του 16χρονου μαθητή.

«Ένα αγγελούδι μας έφυγε από τα χέρια»
Στο Live News μίλησε και η γιαγιά του άτυχου 16χρονου.

«Εγώ έμενα στην Κάρυστο με το παιδί, το είχα μαζί μου και μου λέει το πρωί: “γιαγιά φεύγω, πάω για καφέ”, του λέω εγώ: “κάτσε να με βοηθήσεις να φτιάξουμε κάτι”, “όχι γιαγιά πάω για καφέ και μετά”. Το παιδί μετά δεν γύρισε, μέσα σε 20 λεπτά έγινε το… Ούτε 20. Μπορεί να τον είχα γλιτώσει αυτή την ώρα αν με είχε ακούσει και έμενε να μην πάει για καφέ αλλά άμα ήταν να γίνει…».

«Tο παιδί, το παιδάκι μου. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τι θα κάνουμε, ένα αγγελούδι, μας έφυγε μέσα από τα χέρια».

«Όσο για το παιδί αυτό που το πήρε σβάρνα, παιδί ήταν και αυτό και φταίνε οι γονείς του που του δίνανε το φορτηγό, γιατί ήταν ολόκληρη νταλίκα, δεν ήταν μικρό. Ναι το χτύπησε, γιατί δεν σταμάτησε επί τόπου να φωνάξει βοήθεια; Να φωνάξει να… Μπας και σώναμε τίποτα, που το παράτησε μόνο του αβοήθητo», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.