Δεν μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο γιατί της έκοψαν το ρεύμα

Εντύπωση προκαλεί η ιστορία μιας 91χρονης, που τις τελευταίες 10 ημέρες παραμένει στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», και δεν μπορεί να πάρει εξιτήριο, γιατί της έκοψαν το ρεύμα.

Η υπερήλικας μπήκε στο νοσοκομείο μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Νοσηλεύτηκε στην Α’ Παθολογική Κλινική και κατάφερε να το ξεπεράσει. Όμως, όταν ήρθε η ώρα, όλοι διαπίστωσαν ότι η επιστροφή της στο σπίτι είναι αδύνατη. Κι αυτό, επειδή δεν υπάρχει ρεύμα, που είναι απαραίτητο για τη συσκευή οξυγόνου που πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά.

Η 91χρονη έχει χάσει τον άντρα της και το παιδί της. Μένει μόνη της, σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, με παρέα τον γάτο της, στον οποίο, όπως δηλώνει με χαμόγελο, έχει μεγάλη αδυναμία. Έδωσε μάλιστα κλειδιά στον γείτονά της για να τον φροντίζει τις ημέρες της νοσηλείας της.

Ο γείτονας όμως ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη, όταν διαπίστωσε ότι η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί. Η κατάσταση ουσιαστικά «έδεσε» τα χέρια των γιατρών, που δεν μπορούν να της δώσουν εξιτήριο και εξακολουθούν να της παρέχουν φροντίδα στο νοσοκομείο. Παράλληλα, ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες, θέλοντας να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, καθώς η συσκευή οξυγόνου τής είναι απαραίτητη. Ο κοινωνικός λειτουργός που επιλήφθηκε της υπόθεσης, έχει ήδη δώσει όλες τις διαβεβαιώσεις που απαιτούνται προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος για την αποκατάσταση της γραμμής, ενώ ο γείτονάς της κατέβαλε ένα μέρος του διακανονισμού της οφειλής, τον οποίο έκανε.

«Χρωστάω περίπου 700 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει να τα πληρώσω» είπε η 91χρονη σε άλλον ασθενή που βρέθηκε αυτές τις ημέρες στο ίδιο νοσοκομείο και του περιέγραψε τι της συνέβη. Παρότι νιώθει ευγνώμων για τη φροντίδα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, εκφράζει την επιθυμία της να επιστρέψει στο σπίτι. Όπως λέει άλλωστε, «θέλει να φροντίσει τον γάτο της».

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.