Ενοχλημένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τις δηλώσεις για το Άγιο Φως

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκαλούν οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Φως και τη μεταφορά του για τις μέρες του Πάσχα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος. «Ειλικρινά απορώ… Γιατί τέτοια επιμονή, γιατί τόση εμμονή με το ξήλωμα των πάντων;» λέει χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, που χαρακτήρισε «παγανιστικό κατάλοιπο» το Άγιο Φως. Ακολούθησαν βουλευτές του κόμματος που ζήτησαν να σταματήσει η υποδοχή του με τιμές αρχηγού κράτους και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη πήρε τη σκυτάλη, και τόνισε ότι κατά τον Αδαμάντιο Κοραή το Άγιο Φως αποτελεί «ψευδοθαύμα».

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί “ψευδοθαύμα” που πιστεύουν “ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν”» αναφέρει η κ. Βάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.