Εντάσεις και παρεμβάσεις Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ – Οι διάλογοι με Σαλμά και Κακλαμάνη

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο των προβληματισμών και της κριτικής των βουλευτών του κόμματος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα πιο έντονα επεισόδια ήταν με τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Μάριο Σαλμά. Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ λέγοντας «μη στρουθοκαμηλίζουμε, είμαστε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά: «Δεν φεύγουμε ποτέ από αυτό το έχουμε ξαναπεί είμαστε πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Νωρίτερα έντονος ήταν ο διάλογος με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

«Εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών», είπε ο βουλευτής και έφερε ως παράδειγμα φωτογραφικό διαγωνισμό στο υπουργείο Πολιτισμού. «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους», ήταν η απάντηση σε έντονο ύφος του πρωθυπουργού.

Επίσης, ο Θεόδωρος Καράογλου, διερωτήθηκε αν ελήφθη το μήνυμα των ευρωεκλογών και ζήτησε να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης. Μίλησε για «αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση» και κλειστές πόρτες. Για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών κόστισε στη ΝΔ όπως και το επινίκιο γλέντι.

Αλαζονεία καταλόγισε σε κυβερνητικά στελέχη και ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, παραμελημένος δήλωσε ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Την κριτική του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε και βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και παρομοίασε τους βουλευτές της ΝΔ με σάκο του μποξ ενώ έκανε και αναφορά στο γάμο των ομόφυλων τονίζοντας: «Δεν πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτούς που πανηγύριζαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.