«Κάναμε το καθήκον μας» απαντά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νέες προκλητικές δηλώσεις του αναφερόμενος στο σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στα Ίμια.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το περιστατικό έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

«Όταν δεν σταμάτησαν, οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους» είπε ενώπιον δημοσιογράφων στην Άγκυρα, τονίζοντας πως «κάτι τέτοιο συνέβη χθες το βράδυ. Τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα» σε μια προσπάθειά του να πέσουν οι τόνοι και να υποβαθμίσει το επεισόδιο.

Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος, ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά και κάλεσε «να σταματήσουν οι αψιμαχίες τόσο στον αέρα όσο και στο νερό».

Νωρίτερα, ενώπιον στελεχών του κόμματός είχε στείλει προειδοποιήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία «να μην κάνουν το λάθος βήμα», διαμηνύοντας σε έντονο ύφος πως «για εμάς ό,τι είναι το Αφρίν είναι και τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη, το στρατό και τον στόλο μας. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με κρυφές φωτογραφήσεις σε απόμακρες βραχονησίδες με συμφωνίες που δεν ισχύουν και με αποστολή πλωτών γεωτρύπανων» απείλησε μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας, δε, ότι «τουρκικά πολεμικά πλοία παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή».