Έξι συλλήψεις για παράνομη διακίνηση τσιγάρων-καπνού

Σε έξι συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα:

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από αστυνομικούς της ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων. Από την περαιτέρω έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.666 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, συνελήφθη στους Αγίους Αναργύρους, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ένας 27χρονος, ο οποίος πωλούσε σε λαϊκή αγορά λαθραία καπνικά προϊόντα, που έκρυβε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Κατά την έρευνα στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως λαθραία 2.118 πακέτα τσιγάρα και 117 πακέτα καπνού.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), 23χρονος αλλοδαπός, καθώς κατελήφθη να έχει παράνομα στην κατοχή του 280 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες καπνού.

Την ίδια ημέρα, απογευματινές ώρες στα Εξάρχεια, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Ομάδα Ο.Π.Κ.Ε.) συνέλαβαν 20χρονο αλλοδαπό, που διέθετε παράνομα προς πώληση 503 πακέτα τσιγάρων και 151 συσκευασίες καπνού. Κατασχέθηκαν και 315 ευρώ, από τις πωλήσεις.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στη Νίκαια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο αλλοδαποί, που είχαν στην κατοχή τους 870 πακέτα τσιγάρων και 157 συσκευασίες καπνού, που επίσης δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.