Εξώδικο στη Βίκυ Σταμάτη από τον Γιάννη Σμπώκο

«Μειωτικές» χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος τις αναφορές της Βίκυς Σταμάτη προς το πρόσωπό του τόσο κατά την απολογία της τον περασμένο Μάρτιο όσο και στην τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA, «Αυτοψία» στις 12-4-2017.

Απευθυνόμενος στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Γιάννης Σμπώκος, είπε ότι επέδωσε εξώδικο στη Βίκυ Σταμάτη μέσω δικαστικού επιμελητή και αναφέρθηκε στην απολογία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στις 22 Μαρτίου 2017 κατά την οποία, αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και τους συγκατηγορουμένους της, είπε, για τον κ. Σμπώκο: Ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ. Σμπώκο γιατί είναι η «τσάντα» του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε, «χυδαίους και ψευδείς» τους ισχυρισμούς της κ. Σταμάτη, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων: Είναι λογικό να μη θέλει να δεχθεί ερωτήσεις κάποιος που εν γνώσει του κατασκευάζει ευφάνταστα σενάρια. Διότι είναι προφανές ότι με τις ερωτήσεις το ψέμα θα αναδειχθεί και το σενάριο θα καταπέσει συθέμελα. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία οι προφανείς ερωτήσεις που θα υποβάλονταν θα ρωτούσαν το αυτονόητο: Αν πράγματι άκουσες ότι κάποιος είναι η τσάντα του συζύγου σου, δεν είναι λίαν προφανές ότι γνώριζες την παράνομη προέλευση των χρημάτων του;

Στράφηκε και κατά του Άκη

Ο Γιάννης Σμπώκος στράφηκε και κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου λέγοντας ότι εκείνος κρύβεται πίσω από τους ισχυρισμούς της κ. Σταμάτη και τόνισε: Ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιαλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο – αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη – Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφής βιβλίων τους.

Ο Γιάννης Σμπώκος με το εξώδικό του ζητεί από την κ. Σταμάτη, μέσα σε τρεις ημέρες από την επίδοση, να ανακαλέσει εγγράφως όλους τους σε βάρος του ισχυρισμούς, να του ζητήσει εγγράφως συγγνώμη και της απαγορεύει οποιαδήποτε μειωτική προς το πρόσωπό του αναφορά, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην «με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο προάσπισης της προσωπικότητάς μου και της εν γένει νομιμότητας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.