Ευλογιά των πιθήκων: Σκέψεις για καραντίνα 21 ημερών και στην Ελλάδα

Η ευλογιά των πιθήκων έχει κάνει την εμφάνιση της και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα, όπου ήδη εξετάζεται ένα ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο ΕΟΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει καραντίνα 21 ημερών για τους ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων, καθώς ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τρεις εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε καραντίνα για τα κρούσματα του ιού.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ

Τη Δευτέρα (23.05.2022) τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα
Το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα είναι ένας Βρετανός τουρίστας, ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του που είναι ασυμπτωματική, νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά που έκανε τις διακοπές του με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Αττικόν. Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης “EpiShuttle”, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα (23.05.2022).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.