Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για Σασόλι: Οραματιστής και φιλοευρωπαίος

Ο Νταβίντ Σασόλι υπήρξε φίλος της Ελλάδας, οραματιστής, ευρωπαϊστής και προοδευτικός, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υπήρξε φιλοευρωπαίος πολιτικός και οραματιστής και αναβάθμισε σημαντικά τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου μέσω των διαδικασιών όπως οι Διασκέψεις για το Μέλλον της Ευρώπης αλλά και το Next Generation EU.

Έδειξε μεγάλη υπευθυνότητα και φροντίδα από την αρχή της πανδημίας οργανώνοντας σύστημα ψηφοφορίας εξ αποστάσεως και υποχρεωτική τηλεργασία. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, εν μέσω πανδημίας, έθεσε τα εγκαταλελειμμένα γραφεία του ΕΚ, τόσο στο Στρασβούργο όσο και στις Βρυξέλλες, στη διάθεση οργανώσεων που ετοίμαζαν γεύματα για τις οικογένειες που το είχαν ανάγκη, ενώ έδωσε το πράσινο φως για να εγκατασταθούν στο Ευρωκοινοβούλιο κέντρα εξετάσεων για τον κορονοϊό.

Το πέρασμά του από τον χώρο της ενημέρωσης, πριν ασχοληθεί με την πολιτική, σηματοδότησε τις πρωτοβουλίες του και την ευαισθησία του για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου και της καταδίκης των επιθέσεων σε βάρος δημοσιογράφων, όπως το ιστορικό ψήφισμα της Ολομέλειας για την προστασία των ερευνητών από τα SLAPPs, τις στρατηγικές δηλαδή αγωγές.

Η Ευρώπη θρηνεί για τον χαμό ενός καλού Προέδρου, ιδεαλιστή και φίλου της χώρας μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.