Φασίστες ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο στο ακροδεξιό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ο δημοσιογράφος Τόμας Γιακόμπι τραυματισμένος από εθνικιστές με κουκούλες που συμμετείχαν στην διαδήλωση κατά των μεταναστών, στο Σύνταγμα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ξανά ο συνάδελφος Θωμάς Γιακόμπι, δημοσιογράφος και ανταποκριτής γαλλόφωνων μέσων στην Ελλάδα, με δράστες ομάδα φασιστών από την αντιμεταναστευτική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο συνάδελφος πέφτει θύμα ξυλοδαρμού. Ο Θωμάς Γιακομπί έχει κάνει μαζί με την Ανζελίκ Κουρούνη το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση».

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΣΚΑΪ, ομάδα ακροδεξιών από το συλλαλητήριο προπηλάκισε αρχικά τον δημοσιογράφο. Του ζήτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και όταν εκείνος αρνήθηκε πήραν την κάμερά του και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές.

Τον Γιακομπί έσωσαν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι, καθώς η αστυνομία ήταν απούσα από το περιστατικό, οι οποίοι δέχθηκαν επίσης απειλές από τους ακροδεξιούς.

Κόσμος που αντιτίθεται στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό διαδηλώνουν, στο Σύνταγμα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πηγή: efsyn.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.