Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να παραγράψει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα

Επιχείρηση – εξωστρέφειας κόντρα στον κίνδυνο της εσωκομματικής περιδίνησης με την άσκηση μαχητικής, υπεύθυνης και προγραμματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας πριν από λίγο στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Με την εισήγησή της η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ άνοιξε την συνεδρίαση με στόχο την επικαιροποίηση της πολιτικής ατζέντας εν’ όψει της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου τα στελέχη του ανώτατου οργάνου θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την πορεία του κόμματος στη νέα πολιτική περίοδο. Η κυρία Γεννηματά δίνει βάρος στην ουσιαστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και στην ανάληψη των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα οπλίσουν το ΚΙΝΑΛ στην επί της ουσίας αντιπαράθεση τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«O κ. Μητσοτάκης σπεύδει να παραγράψει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού», τόνισε η κυρία Γεννηματά κάνοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά τη ΔΕΘ και το “απαλλακτικό βούλευμα” που εξέδωσε ο κ. Μητσοτάκης για το καταστροφικό α’ εξάμηνο του 2015 αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis είναι ορατή η νέα πραγματικότητα: Έχουμε συμφωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα και για τις ευθύνες τους και για τις πολιτικές. Κονταροχτυπιούνται στα λόγια και στην πράξη, στις πολιτικές τα έχουν κάνει πλακάκια. Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα εκτός από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη φαίνεται ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο».

Στη συνέχεια επαναλαμβάνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, επεσήμανε με νόημα ότι «τώρα βέβαια βγήκαν τα μαχαίρια στο εσωτερικό της ΝΔ, για την προστασία και του Παπαγγελόπουλου. Η Καραμανλική συνιστώσα και όχι μόνο δίνει μάχη για το κουκούλωμα. Προφανώς έχουν τους λόγους τους. Πληθαίνουν οι φωνές στη ΝΔ για δήθεν αναρμοδιότητα της επιτροπής και επιστροφή του φακέλου στην δικαιοσύνη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.