Γεννηματά: Στα οράματα του Πολυτεχνείου δεν χωρά καμία μορφή βίας

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η βία δεν χωρά στα οράματα και τους αγώνες των ηρώων του Πολυτεχνείου, έστειλε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην Ολομέλεια για την επέτειο της εξέγερσης.

«Στα οράματα και τους αγώνες των ηρώων του Πολυτεχνείου δεν χωρά σήμερα καμία μορφή βίας» είπε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε ότι η βία «αμαυρώνει τη μνήμη του Πολυτεχνείου και πλήττει βάναυσα την Δημοκρατία». Τόνισε, μάλιστα, ότι η αυτονόητη πράξη ευθύνης της Πολιτείας και των Πολιτών είναι να υψωθεί ένα «δημοκρατικό τείχος» απέναντι στη βία.

Η κυρία Γεννηματά θύμισε επίσης ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου προσερχόταν κάθε χρόνο στο χώρο του Πολυτεχνείου. «Το 1990 ο Ανδρέας Παπανδρέου απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό έλεγε: “σας παρέχω τη διαβεβαίωση ότι θα μείνουμε όρθιοι αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας”» είπε η κυρία Γεννηματά. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα μπορεί και σήμερα με εθνική ομοψυχία και εθνική γραμμή να ξεπεράσει την κρίση και να κάνει μια νέα αρχή.

ΠΗΓΗ news24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.