Η Άρια που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού δίνει μαθήματα ζωής

Η Άρια, η κόρη του μεγάλου καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παπανικολάου, η οποία βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, δήλωσε πως όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει.

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν για μένα, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι».

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά, της αρέσει να ζωγραφίζει και δηλώνει πως είναι περήφανη γι΄αυτό που κάνει ενώ τα μαθήματα που δεν της αρέσουν είναι η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά.

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για την κόρη του
Ο πατέρας της Άριας, Δημήτρης Παπανικολάου, βρέθηκε στο πλατό του «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για την κατάσταση της κόρης του, λέγοντας πως στην αρχή την κυνηγούσαν για να μην την κοροϊδεύουν, αλλά εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν.

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα της, πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωράει αυτούς που την πληγώνουν».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.