«Ήθελα η ζωή του να δώσει φως»

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του αδικοχαμένου Αντώνη για τη δωρεά οργάνων

Τσάκισαν καρδιές από την αξιοπρέπεια με την οποία η Μαίρη Τζουλάκη περιέγραψε τις στιγμές δωρεάς οργάνων του 22χρονου γιου της μετά το τροχαίο.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr o Αντώνης Μαυρογιαννάκης ήταν θύμα τροχαίου, ένα από παλικάρια που χάνονται τόσο αδόκητα και άδικα κάθε χρόνο στην Κρήτη και οι γονείς του πήραν τη δύσκολη μα γενναία απόφαση να μην αφήσουν το παιδί τους… να πεθάνει… Αποφάσισαν να χαρίσουν δώρο ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους μέσα από τη δωρεά οργάνων.

Η ίδια μίλησε σε ημερίδα που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με θέμα «Καμπάνια για τη Δωρεά Οργάνων» η οποία ξεκίνησε από το Ηράκλειο και θα συνεχιστεί με ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Με πρωτόγνωρο θάρρος και λεβεντιά -παρά την τρεμάμενη φωνή- περήφανα στάθηκε μπροστά στο κοινό και είπε: «Είμαι εδώ μπροστά σας όχι ως μια χαροκαμένη μάνα, αξιολύπητη αλλά ως μια περήφανη τυχερή μητέρα για το παιδί που είχα και γι’ αυτό που κατάφερε να αφήσει πίσω του».

«Η ζωή είναι μικρή, η υστεροφημία αιώνια (…) Δεν χρειάστηκα δύναμη, όπως μου λένε, για να πάρω αυτή την απόφαση για τη δωρεά οργάνων, για μένα ήταν το αυτονόητο. (…) Η ζωή όλων μας είναι πολύτιμη, πόσω δε μάλλον του παιδιού μας, είναι ο θησαυρός μας. Ήταν τα πάντα. Ήθελα να εξυψώσω τη ζωή του. Να την κάνω να δώσει φως τη στιγμή που για μας ερχόταν το σκοτάδι» είπε στα μαύρα ντυμένη, με φωνή που συχνά ξέσπαγε σε “σιωπηλούς” λυγμούς.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.