Κ.Αρβανίτης: «Με το Νίκο, με τους Γάλλους μέχρι το τέλος, μέχρι τη Νίκη»

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία για την απεργία που παραλύει σήμερα τη Γαλλία

Δήλωση στήριξης στο Νίκο Γραικό και όλους τους Γάλλους που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή, έκανε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης. Όπως αναφέρει στη δήλωσή του:

Αυτός είναι ο σύντροφός μας ο Νίκος Γραικός. Ο Νίκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάιο, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους δεν πήγε στη δουλειά του σήμερα, αλλά επέλεξε να βγει στο δρόμο, όχι απλά για να διαμαρτυρηθεί, αλλά για να διεκδικήσει.
Ο Νίκος Γραικός και εκατομμύρια Γάλλοι που απεργούν σήμερα διεκδικούν ζωή αντί της επιβίωσης που τους «παραχωρεί» η νεοφιλελεύθερη ΤΙΝΑ. Διεκδικούν τη ζωή που δικαιούνται με βάση τον καθημερινό τους μόχθο και τις ανάγκες τους. Το δικαίωμα στη σύνταξη, στην ξεκούραση, στην ευτυχία.
Ο Νίκος Γραικός και εκατομμύρια Γάλλοι δεν διεκδικούν τίποτε περισσότερο από αυτό που δικαιούνται, αλλά πολλά περισσότερα από αυτά η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα Μακρόν θέλει να αφήσει να ζήσουν οι επόμενες γενιές.
Ένα πιο «δίκαιο» συνταξιοδοτικό σύστημα υπόσχεται ο Μακρόν, ένα σύστημα γεμάτο «τρύπες» και ανασφάλεια για τις επόμενες γενιές, βλέπουν οι Γάλλοι που σήμερα βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το αύριο που δικαιούνται.
Η Γαλλία σήμερα έχει παραλύσει. Εργάτες, αστυνομικοί, καλλιτέχνες, όλοι είναι στον δρόμο του αγώνα.
Είμαστε μαζί τους, σε κάθε τους βήμα.
Μέχρι το τέλος.
Μέχρι τη νίκη.