Κ. Γαβρόγλου: Το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον

Μήνυμα ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον έστειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ο οποίος συνομίλησε με τους 70 σχολικούς συμβούλους που συμμετείχαν σε σχετικό σεμινάριο του ΙΕΠ.

Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «ως κοινωνία πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία χωρίς Λύκειο ή με Λύκειο; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Για το λόγο αυτό ο πυρήνας της εκπαιδευτικής μας μεταρρύθμισης είναι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου».

Σημείωσε ότι η όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν δεν συνδυαστεί με ένα εθνικό σύστημα επιμόρφωσης δεν έχει νόημα.

Αναγνώρισε ότι το γεγονός πως δεν έχει καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα τα χρόνια της κρίσης οφείλεται στους εκπαιδευτικούς. «Όχι όλους αλλά στους περισσότερους. Επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε γενναιόδωρα» τόνισε.

«Θέλουμε από του χρόνου να υπάρχει αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των σχολικών στελεχών αλλά και αυτοαξιολόγηση της Πολιτείας που ποτέ δεν έχει γίνει» υπογράμμισε.

Οι 70 επιμορφωτές που συμμετείχαν θα επιμορφώσουν 3000 εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.