«Καίει» γιατρούς το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο 14χρονης που περίμενε σε κοντέινερ να την εξετάσουν

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Καίει» γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας, η ΕΔΕ που διενήργησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ιωάννα Γριβέα, για τον θάνατο 14χρονης μαθήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το κορίτσι «έσβησε» περιμένοντας βοήθεια στο κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και η ΕΔΕ που διατάχθηκε από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένους γιατρούς οι οποίοι αν είχαν ενεργήσει διαφορετικά το κορίτσι θα είχε σωθεί, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης που είναι στην υπόθεση την οποία έχει για λογαριασμό της οικογένειας της 14χρονης, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους:

«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού από την Λαμία με αιτία θανάτου covid – 19, πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ 2 ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

Μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια του κοριτσιού θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς…

Το δικηγορικό μας γραφείο μας από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντα τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα..».

Σημειώνεται πως πέρα από το διοικητικό σκέλος, το πόρισμα είναι επίσης στα χέρια της Ανακρίτριας που τις επόμενες ημέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της Δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.