«Καμπανάκι» του Αστεροσκοπείου για καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Σφοδρή μεταβολή αναμένεται να κάνει ο καιρός τις προσεχείς ώρες, με τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Διδώ» να επηρεάζουν τη χώρα από απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η επέλαση της κακοκαιρίας «Διδώ» θα ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας, από τα δυτικά και τα νότια τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Διδώ», ωστόσο, θα συνεχιστούν και τις προσεχείς ημέρες. Οπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, «κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12 τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προξενήσει την κακοκαιρία “Διδώ” θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι».
Οπως αναφέρει το meteo.gr, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Διδώ» από την Πέμπτη θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός, σε αρκετές περιοχές, θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες για την κακοκαιρία «Διδώ» οι οποίοι δείχνουν την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS, καθώς και προγνωστικοί χάρτες βροχών/καταιγίδων, για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM.

Πού αναμένονται πιο έντονα καιρικά φαινόμενα
Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Διδώ», σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της κακοκαιρίας «Διδώ» έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.