Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν φοιτητές επειδή «είχαμε καιρό να δείρουμε»

Θύματα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα κουκουλοφόρων έπεσαν φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στο ΑΠΘ για να παίξουν το γνωστό παιχνίδι με κάρτες «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο».

Ο λόγος της επίθεσης δεν ήταν κάποια διαφωνία αλλά όπως είπαν οι κουκουλοφόροι «έχουμε καιρό να δείρουμε, οπότε δεν έχουμε θέμα να ξεσπάσουμε σ’ εσάς». Η επίθεση έγινε στις 26 Νοεμβρίου και γύρω στις 22.00 το βράδυ.

Όπως περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους τα θύματα της επίθεσης «ενώ καθόμασταν κυκλικά στο δάπεδο στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, περίπου 30 άτομα με κουκούλες και γάντια στα χέρια μάς περικύκλωσαν απ’ όλες τις πλευρές, αποκλείοντας και μπλοκάροντάς μας από κάθε έξοδο και κατόπιν άρχισαν να μας φωνάζουν “μην τυχόν και σηκωθεί κανείς για να φύγει”.

Στη συνέχεια, μια κοπέλα απ’ αυτούς έβγαλε μια λίστα με τα τέσσερα ονόματα των διαχειριστών της ομάδας του Παλέρμο στο Facebook και διαβάζοντας δυνατά τα ονόματα απαίτησε να της υποδείξουμε ποια είναι αυτά τα άτομα. Ηταν παρών μόνο ένας, τον οποίο αμέσως προσέγγισαν, περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν κολλώντας τον στον τοίχο. Κατά τα λεγόμενά τους, η αιτία ήταν ότι την περασμένη Τρίτη, 23/11, είχε σημειωθεί ένα περιστατικό με έναν πυροσβεστήρα που κάποιος άνοιξε θέτοντας τη ζωή ενός άλλου ατόμου σε κίνδυνο. Δεν καταλάβαμε καν για τι ακριβώς μιλούσαν αλλά παρότι εκφράζαμε διαρκώς άγνοια για τα όσα έλεγαν, επέμεναν ότι το έκανε κάποιος από εμάς».

Σημεία του κειμένου αναδεικνύουν τη βιαιότητα και επικινδυνότητα των κουκουλοφόρων: «Παρ’ όλα αυτά, τα 30 αυτά άτομα δεν σταματούσαν να μας τραμπουκίζουν και να μας χτυπούν… Είδα συγκεκριμένα 3-4 άτομα να έχουν στριμωγμένο στη γωνία τον φίλο μου και να τον χτυπούν κατηγορώντας τον για κάτι που σίγουρα δεν έκανε, ενώ ταυτοχρόνως τον ρωτούσαν αν το έκανε (δηλαδή ούτε οι ίδιοι ήταν σίγουροι)… Προσπαθούσαμε επανειλημμένως να τους εξηγήσουμε ότι δεν έχουμε καμία συσχέτιση με το περιστατικό που ανέφεραν, αλλά συνέχιζαν να μας χτυπούν. Μας απείλησαν, μάλιστα, ότι ξέρουν πού μένουμε και ότι αν πούμε στην αστυνομία ή αλλού γι’ αυτό που έγινε, θα μας σκοτώσουν ή θα “μαζεύουμε τα δόντια μας από κάτω”».

«Υπήρχαν φύλακες στο χώρο, αλλά μακριά από το σημείο»
Στο MEGA μίλησε για το περιστατικό του ξυλοδαρμού ο φοιτητής του ΑΠΘ, Αστέριος Κεχαγιάς.

«Επειδή φορούσαν μάσκες, δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για το ποιοι ήταν, αλλά κάποιοι πρέπει να ήταν φοιτητές, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 21-22 ετών. Αλλά υπήρχαν και μεγαλύτεροι. Φώναζαν αντιεξουσιαστικά συνθήματα. Φαίνεται να μας χτύπησαν για κάτι που έγινε σε αναρχικό στέκι μέσα στο πανεπιστήμιο. Εμείς παίζαμε παιχνίδι και ήρθαν και άρχισαν να μας ανακρίνουν για αυτό το περιστατικό, με έναν πυροσβεστήρα που κάποιος άνοιξε μέσα στο στέκι τους. Θεωρούσαν σίγουρο ότι το κάναμε εμείς», είπε ο κ. Κεχαγιάς.

«Φύλακες υπάρχουν, αλλά συνήθως είναι στο κτίριο διοίκησης που ήταν μακριά από το σημείο. Οι φύλακες σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να έχουν χειροπέδες και να κάνουν ανάκριση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.