Μίχος: Οικογενειοκρατία και κακοδιαχείριση στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε η απολογία του Νίκου Μίχου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με τον 50χρονο πρωήν βουλευτή της Χρυσής Αυγής να περιγράφει στο δικαστήριο την ιεραρχία του κόμματος.
«Ήταν ένα αρχηγικό κόμμα, υπήρχε ιεραρχία όπως και στα άλλα κόμματα. Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον. Οι αναφορές από τις Τοπικές Οργανώσεις πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο. Όμως δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση, ήμασταν νόμιμο κόμμα, δεν είχαμε λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Η οργάνωση του κόμματος ήταν πολιτική», περιγράψε στο δικαστήριο, τοποθετώντας στην κορυφή της πυραμίδας τον αρχηγό και κάτω από αυτόν το Πολιτικό Συμβούλιο, την Κεντρική Επιτροπή και τέλος τα μέλη.

Κατηγορούμενος: Κάθε τοπική λειτουργούσε αυτόνομα.

Εισαγγελές : Εσείς το λέτε.

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν ενεργοί, στην αφισοκόλληση, τα συσσίτια, τη διανομή ήταν μέλη.

Εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κάποιος μέλος πρέπει να είχε εγγραφή πριν το 2009 και να ήταν ενεργός. Τα μέλη της Τοπικής Νίκαιας για παράδειγμα θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την τοπική μου έστελνα λίστα στα κεντρικά ποιά άτομα ηταν μέλη και ποια υποστηρικτές.Κατά τη διάρκεια της απολογίας του άφησε αιχμές για τον «οικογενειακό» τρόπο που λειτουργούσε το κόμμα: «Το κόμμα της Χρυσής Αυγής “ήταν οικογενειακό”. Όπως σε όλα τα νόμιμα κόμματα έτσι και στη Χρυσή Αυγή έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στο κόμμα για να δουλέψουν, δηλαδή ανίψια και οικογένεια. Γι’ αυτό δεν είχαμε ανθρώπους να δουλέψουμε εμείς», είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις διαφωνίες του με το κόμμα.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ξανά στην διαχείρηση των οικονομικών του κόμματος λέγοντας πως ο ίδιος έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής στην Εύβοια. «Από το 2013 μέχρι το 2015 δεν έγινε έλεγχος. Το συζήτησα και με άλλους πρώην συναγωνιστές, τα πράγματα είχαν αλλάξει. Ζήτησα να μου πουν πού είχαν παει τα λεφτά. Ακόμη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε».

Αναφερόμενος ξανά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει γιατί ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στο έγκλημα, αλλά επανέλαβε, ότι «ουδέποτε δόθηκε εντολή από το Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε από άλλον για παράνομη πράξη».

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από συνηγόρους συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι ο Νίκος Μίχος είπε ψέμματα σε σημεία της απολογίας του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκ νέου ένταση.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για την Δευτέρα, όπου πρώτος θα κληθεί να απολογηθεί ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο οποίος επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.