«Μπλόκο» σε πάνω από 7.000 προϊόντα «μαϊμού»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πάνω από 7.000 προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν κατά τους 309 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 7-12 Οκτωβρίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία και Γρεβενά.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, οι έλεγχοι σε σχέση με την εβδομάδα 30/9-5/10 ήταν αυξημένοι κατά 44%, καθώς και οι παραβάσεις κατά 10% (46 βεβαιωμένες παραβάσεις).

Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.010 τεμάχια απομιμητικά είδη τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά, ενώ επιβλήθησαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, συνολικού ύψους 35.500 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τις Τελωνειακές αρχές και την συνδρομή των τοπικών, περιφερειακών και δημοτικών, αρχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία και Γρεβενά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.